luni, 20 mai 2024

JURNAL

 JURNAL…..OCAZIONAL

Desi mi-am propus sa scriu mai des in acest jurnal….ocazional, se pare ca des la mine inseamna “anual”🤣🤣.

Doamne, ce repede trece vremea. De cand am scris ultima data, Alexandru nu numai ca a venit pe lume, dar deja sta in fundulet si se pregateste sa porneasca de-a busilea.


 Matei a renuntat la “mumu” (suzeta) si vorbeste din ce in ce mai mult, spre deliciul tuturor. Cand ne intalnim amandoi suntem nedespartiti: ne jucam in parc, citim foarte mult pentru ca una-doua striga: “Ica, ceteste, ceteste, hai” (traducere: bunica, hai sa citim), dar si gatim: “ica, haai yamm-yamm, pine Aduu” (bunica, hai gatim paine pentru bunicul). Nu se mai supara cand se murdareste pe manute de faina, ulei, etc. Ii place sa sparga oualele la prajituri, sa intinda aluatul.



In aceasta perioada, mama a trecut cu bine de interventia de bypass coronarian si se pregateste draga de ea de operatie de hernie de disc ultimul grad.

Nepotul meu drag (cel mai mare din cei sase copii ai surorii mele) se pregateste de examenul de bacalaureat si admitere la facultate. Iar surioara lui, de examenul de capacitate.

Cu copiii de la Centrul Educational am facut multe lucruri frumoase. Deja pentru cei mari am infiintat “Clubul creatorilor liceeni”, iar la “micii creatori” au venit si alti copii, astfel ca acum grupul lor numara 16 sufletele frumoase si vesele. Sunt copii minunati, care au inteles ce frumoasa este viata reala, nu cea pe care o arata ecranele telefoanelor si ale tabletelor, si sunt dornici sa invete multe lucruri noi. Pentru mine este o provocare sa vin mereu cu noutati. Deviza este: invatam jucandu-ne.

Pentru copiii nostri acasa nu mai este in cuibul parintesc, ci in cuibusoarele lor, astfel ca ne-am propus sa incepem o renovare a apartamentului in care dormitoarele sa nu mai fie dormitorul lui Mihai si dormitorul Andreei. Acestea vor fi transformate in dormitor matrimonial si atelier pentru proiectele mele. Bineinteles ca mare parte din activitate va fi facuta de noi.

In paralel vom proceda si la renovarea casutei de la tara.

Ca de fiecare data, mintea mea este plina de proiecte. Unele se realizeaza, altele nu. Sau nu se realizeaza acum, nu le-a venit ziua.

Plimbarile raman si ele in top (tot ascultare de duhovnic). Pe langa plimbarile cu masina, ne-am propus sa mergem si cu autocarul in excursii de cate o zi. Este un alt gen de plimbare.

Sper ca urmatorul jurnal sa fie ceva mai devreme si sa vin cu noutati alaturi de voi.

6 comentarii:

Suzana spunea...

Sanatate multa mamei tale!
Si spor la toate proiectele pe care le ai, fie acum, fie cand le vine timpul.
Oricum ar fi, este bine sa fie pe agenda.
Piticii sunt niste scumpi. Sa va traiasca si sa va bucurati impreuna cu ei.
O saptamana usoara, draga Ioana!❤️😘

din casuta noastra spunea...

Mulțumesc frumos Suzana.
Te îmbrățișez!🤗🤗

copilarim spunea...

Ce mari au crescut baieteii - sunt tare dragalasi. Si nepotetii mei sunt fani bucatarit. Cu vin, cum facem „covrigi” (care numai a covrigi nu seamana, pentru ca le place lor sa le dea diverse forme - cred ca le place si faptul ca ii las :))).

Ce de activitati minunate si planuri super faine! Ma bucur tare mult de cate ori povestesti si mai ales cand vad oameni care aleg sa traiasca viata frumos. Spor sa fie, asa cum spune si Suzana mai sus :).
Pupici cu drag
🤗

din casuta noastra spunea...

Au crescut dragii bunicii. Abia îl aștept și pe Prâslea să bucătăreasca alaturi de noi.
Doamne ajuta sa fie spor și sănătate.
Te îmbrățișez Rux și îți doresc o zi frumoasa și cu mult spor la toate minunățiile pe care le faci. Pentru mine sunt sursa de inspirație pentru când vor mai crește nepoții.🤗🤗

Luiza spunea...

Mult succes in proiectele tale!
Sa va trăiască nepoteii, sunt f dragalasi! Ce atent e Matei la cartea din care îi citesti! :)
Îmbrățișari 🤗😘

din casuta noastra spunea...

Mulțumim mult Luiza!
Te îmbrățișez!🤗