miercuri, 22 mai 2024

Despre Sfinti

 Pentru rugaciunile Sfintilor Mucenici Vasilisc si Marcel, si ale Sfintilor Parinti de la Sindoul al II-lea Ecumenic, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Sfantul Arsenie din Paros

O doamna voia sa ajunga neaparat la bisericuta Sfantului Arsenie chiar in ziua praznuirii sale. Aceasta bisericuta se afla in Paros, insa nu stia drumul si nici macar unde se afla bisericuta. Intrebase multa lume, dar nimeni nu stia, pentru ca era o bisericuta mica ce se afla la marginea Atenei.

Astfel, doamna aceasta statea singura intr-o statie de autobuz si se ruga Sfantului Arsenie, zicand: “Sfinte Arsenie, stiu ca sunt pacatoasa si ca nu vrei sa ajung la bisericuta ta, dar voiam sa-ti aduc si eu trei floricele de ziua praznicului tau. Te rog, Sfinte Arsenie, daca vrei, adu aici pe doamna L., pentru ca ea cunoaste toate bisericile din Atena!”.

Pe cand zicea doamna toate acestea in mintea ei, cand si-a ridicat privirea, a vazut la 10 metri de ea pe doamna aceea, care venea direct inspre ea. Atunci a inceput sa zica: “Doamne miluieste! Doamne miluieste! Doamne miluieste!” si sa-si faca semnul Sfintei Cruci. Apoi se adresa doamnei, zicand: “Cum ai ajuns aici, doamna L.?”. “Cu trenul”, raspunse acea doamna. “Nu se poate, eu cred ca v-a adus Sfantul Arsenie pe sus, pentru ca eu, in acest moment, ma rugam lui sa va scoata in fata mea, ca sa va aduca aici si sa ma calauziti pe drumul spre biserica lui”.

Astfel, cele doua femei au plecat impreuna spre biserica Sfantului Arsenie, pe care doamna L., o cunostea foarte bine. Cand au ajuns acolo, iar doamna aceasta despre care va povestesc a pus cu multa evlavie cele trei flori la icoana sfantului l-a vazut pe acesta cum ii zambea smerit si cum o privea cu drag. Dupa ce i-a multumit Sfantului Arsenie, a plecat de acolo cu multa bucurie si plina de har sfant.

 

(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti III”)

Niciun comentariu: