sâmbătă, 18 mai 2024

Sfanta Chiriachi

 Pentru rugaciunile Sfintilor Mucenici Petru, Dionisie si Paulin, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Sfanta Chiriachi

Un grec din Caterini avea gradina langa bisericuta Sfintei Chiriachi. Si de cate ori mergea sa munceasca la gradina, intra si in bisericuta Sfintei Chiriachi si aprindea cate o lumanare.

Intr-o zi, mergand sa aprinda o lumanare, a vazut la cismeaua din fata bisericii o tanara foarte frumoasa, imbracata in alb, care dupa cateva momente a disparut. La cateva zile, iarasi a mers la bisericuta si iarasi o vazu pe tanara aceea frumoasa, care de data asta ii spuse: “Sa stii ca eu voi avea grija de tine, iar orice vei intampina in aceasta viata, vei trece cu bine peste toate.” Zicand acestea, s-a facut iarasi nevazuta.

Dupa vreo saptamana, omul nostru a inceput sa se simta rau. si ducandu-se la spital i-au descoperit un cancer la ficat in ultimul stadiu, metastaza, dupa cum spunea medicii. I s-a dat tratament, dar i-au spus ca nu mai are sanse de vindecare. S-a intors omul acasa si a inceput sa faca tratamentul randuit, dar in acelasi timp se ruga si la Sfanta Chriachi sa-l ajute.

Dupa doua saptamani de tratrament intens omul s-a dus din nou la control, iar doctorii au ramas descumpaniti si foarte mirati. Era perfect sanatos, nu mai exista nici urma de cancer pe ficat. Doctorii i-au spus ca dupa legile normale ale medicinii nu avea cum sa se vindece doar cu acele medicamente. Erau doar pentru ameliorarea durerii. Doctorii i-au spus: “Omule, du-te acasa si multumeste-I lui Dumnezeu, pentru ca ceea ce s-a intamplat cu tine a fost o minune”.

Plecand de acolo, omul s-a dus direct la bisericuta Sfintei Chiriachi si i-a multumit, aprinzandu-i o lumanare. Si de atunci, ori de cate ori are timp se duce la bisericuta Sfintei si ii multumeste mereu.


(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti III”)


Niciun comentariu: