vineri, 10 mai 2024

MAICA DOMNULUI AJUTATOAREA NOASTRA

 Pentru rugaciunile Maicii Domnului-Izvorul tamaduirii si Cinstirea Icoanei Siriaca de la Ghighiu, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Icoana Maicii Domnului Mergatoarea

Ieri m-a sunat Sava si, printre altele, mi-a zis ca a intalnit un preot care are parohie intr-un sat din afara Tesalonicului. Discutand ei mai multe, Sava i-a spus o minune care i s-a intamplat anul trecut si pe care am scris-o si eu intr-o carte. Atunci preotul i-a spus ca la biserica unde slujeste el se afla o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita Mergatoarea. Si-a primit aceasta denumire din cauza ca de multe ori Maica Domnului iese din icoana si merge prin biserica. Acest lucru a fost vazut si de preot si de alti crestini evlaviosi. Si a spus preotul ca odata a venit la el un barbat cu sotia plangand si rugandu-l sa mijloceasca la Maica Domnului pentru copilul lor care este pe moarte in spital. Doctorii nu i-au mai dat nici o sansa. I-au spus ca nu cred ca ajunge pana a doua zi.

Preotul i-a luat in biserica la icoana Maicii Domnului si impreuna cu ei a inceput Paraclisul Maicii Domnului. Pe la mijlocul Paraclisului au primit telefon ca copilul a murit si ii asteapta pe ei ca sa-l scoata de la aparate. Atunci preotul le-a zis sa nu-si piadra nadejdea si sa stea pana se termina paraclisul.

L-au terminat si au plecat plangand spre spital.

Intre timp, la spital doctorii si ceilalti care erau langa copil au vazut o femeie imbracata in negru trecand prin perete si venind la copil. L-a insemnat cu semnul crucii si a plecat la fel cum a venit, prin perete.

La scurt timp, copilul s-a trezit deodata si s-a ridicat. Si-a scos singur furtunurile si cablurile la care era cuplat si uitandu-se la cei din jur i-a intrebat ce s-a intamplat, vazandu-i pe toti speriati. Toti il priveau nevenindu-le sa creada.

La scurt timp au ajuns si parintii lui care, vazandu-l viu si sanatos, acum plangeau de bucurie si multumeau Maicii Domnului care le-a intors fiul din morti.

Aceasta a fost minunea pe care mi-a povestit-o Sava.

 

(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti V”)

Niciun comentariu: