marți, 21 mai 2024

DESPRE SFINTI

 Pentru rugaciunile Sfintilor Mari Imparati si intocmai cu Apostolii Constantin si mama sa, Elena, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Sfantul Nicolae

La o biserica cu hramul Sfantului Nicolae erau doua femei care ajutau mereu acolo, chiar in ziua praznuirii Sfantului. Tot in acea biserica se afla si o particica din moastele Sfantului Nicolae. La un moment dat, amandoua aceste femei, au inceput sa simta acolo in biserica o mireasma foarte puternica de mir ce iesea dinspre biserica. In momentul in care aceste femei au simtit mirosul, erau afara, pe scari. Mireasma a tinut mult timp. Acest lucru se intampla dupa slujba, cand nu mai era nici multa lume la biserica.

La scurt timp, o fetita de 14 ani s-a apropiat si ea de biserica. Era o fata foarte evlavioasa. Dupa ce s-a inchinat in biserica, iesind afara, aceasta le-a intrebat pe cele doua femei cine canta asa de frumos in biserica, pentru ca auzise inauntru cantari minunate. In mintea ei isi spusese ca este inca slujba, dar cand a intrat si a vazut ca nu este nimeni in strana, si-a dat seama ca erau cantari ingeresti.

Si cele doua femei, la auzul celor spuse de fata, au inteles ca mirosul si cantarile erau o minune la care tocmai asistasera. Erau foarte fericite si emotionate, dar si cuprinse de frica, si nu incetau a da Slava lui Dumnezeu si Sfantului Nicolae pentru cele ce auzisera si simtisera.

 

(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti III”)

Niciun comentariu: