vineri, 31 mai 2024

Sfantul Ioan Rusul

 Pentru rugaciunile Sfintilor Mucenici Ermie, Eusebiu si Haralambie, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Minunea Sfantului Ioan Rusul

 

Anul acesta, la praznuirea Sfantului Ioan Rusul, preotul de acolo a povestit urmatoarea minune:

“O femeie din Tesalonic a ramas insarcinata. Ajungand in a cincea luna a inceput sa nu se simta bine. S-a dus si a facut un control medical. Atunci medicul i-a spus ca are probleme mari si trebuie sa intrerupa sarcina. Daca nu o va intrerupe va avea un copil anormal si va fi si ea in pericol.

Vestea a cazut ca traznetul pe sarmana mama. Doctorul i-a spus ca pana a doua zi trebuie sa se hotarasca si sa vina sa faca intreruperea de sarcina deoarce pericolul este destul de mare.

Femeia, fiind foarte credincioasa, i-a raspuns: “Nu am nevoie pana maine sa ma hotarasc, raspunsul vi-l pot da si acum. Voi pastra copilul orice s-ar intampla si ma incredintez in mainile lui Dumnezeu”.

Atunci doctorul i-a spus ca daca este decizia ei, el o respecta. Ajungand acasa, femeia a inceput sa planga si s-a pus pe rugaciune zicand: “Doamne, oare nu ai nici un Sfant pe care sa il trimiti sa ma ajute? Te rog, Doamne, trimite un Sfant care sa ma ajute”.

Rugandu-se ea asa mult si cu ravna, a adormit de mahnire si de oboseala. In somn a vazut patru racle cu sfinte moaste. Una dintre ele s-a deschis si din ea a iesit un tanar foarte frumos, s-a apropiat si i-a zis: “Nu fi mahnita, ca vei fi bine si vei naste un cpil sanatos. Eu sunt Sfantul Ioan Rusul din Evia si te voi ajuta”, apoi a intrat inapoi in racla.

Trezindu-se, femeia a multumit cu lacrimi bunului Dumnezeu si Sfantului Ioan Rusul. De atunci sarcina a decurs normal si femeia a nascut un copil sanatos fara probleme”.

Si parintele si-a incheiat povestirea spunand ca “acum acea femeie se afla aici in Biserica impreuna cu copilul ei ca sa-i multumeasca Sfantului pentru ajutorul dat”.

(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti II”)

Niciun comentariu: