duminică, 19 mai 2024

Lucrarea lui Dumnezeu

 Pentru rugaciunile Sfantului Sfintit Mucenic Patrichie, episcopul Prusei si cei impreuna cu el si al Sfintelor Mironosite, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Patima bauturii

Aseara m-a sunat un om din Romania si, printre altele, mi-a povestit ca de foarte multi ani a fost stapanit de patima bauturii. Si chiar daca nu voia sa bea si ii parea rau, nu se putea stapani. Incercase sarmanul om pe toate caile sa renunte la bautura, dar degeaba. Se ruga lui Dumnezeu sa-l ajute, dar a doua zi incepea iar. Se ineca zi de zi in bautura.

Intr-o noapte a visat-o pe bunica lui care ii zicea: “Mai, omule, unde vrei sa ajungi asa, incotro te indrepti?”. Dupa acest vis, indata s-a trezit. Bunica sa fusese o femeie foarte credincioasa si buna si care il sfatuise mereu numai de bine. Din acea clipa s-a hotarat sa nu mai bea, chiar de ar fi fost sa moara. Si asa s-a lasat de bautura.

Au trecut ani de atunci, dar el nu s-a mai imbatat niciodata. Imi povestea ca uneori il mai lupta gandul sa bea, dar isi aminteste mereu de bunica lui si se stapaneste.

Asa a lucrat Bunul Dumnezeu ca sa-l intoareca prin bunica lui.

(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti III”)

3 comentarii:

Daniela spunea...

Frumoasă povestire! Să ne ajute și nouă bunul Dumnezeu să biruim patimile spre mântuirea noastră!
Te îmbrățișez, dragă Ioana!
Și la mulți ani de ziua femeii creștine!

din casuta noastra spunea...

Doamne ajuta-ne!
La multi si binecuvantati ani iti doresc si tie Daniela si te imbratisez.😘

Daniela spunea...

Mulțumesc frumos! 🤗😘