luni, 27 mai 2024

Sfantul Ioan Rusul

 Pentru rugaciunile Sfantului Mucenic Iuliu Veteranul, ale Sfintilor Sfintiti Mucenici Eladie si Terapont, episcopul Sadei si ale Sfantului Marturisitor Ioan Rusul, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Sfantul Ioan Rusul

Alt Sfant mare si grabnic ajutator este Sfantul Ioan Rusul din Evia.

Cu vreo sapte ani in urma, un tanar roman s-a dus sa se inchine si el la moastele Sfantului. In timp ce statea langa racla si se ruga Sfantului Ioan Rusul a vazut deodata ca moastele au disparut din racla. Atunci tanarul se uita mirat si nu-i venea sa creada. A continuat cu rugaciunea si deodata a vazut ca Sfantul a aparut din nou in racla. Atunci a inteles cum alearga Sfantul sa-i ajute pe oameni si prin aceasta i-a aratat ca i-a ascultat rugaciunea.

 

O femeie care locuia la o distanta de doua ore cu autobuzul de Evia mergea de multe ori cand avea timp sa se inchine Sfantului si sa-i ceara ajutor pentru rezolvarea anumitor probleme sau sa-i multumeasca pentru ajutorul dat.

Odata a fost la Sfantul Ioan Rusul si i-a dus un buchet de trandafiri care costase cinci euro, iar autobuzul zece euro dus si zece euro intors. Deci, totul a costat-o douazeci si cinci euro.

Dupa ce s-a rugat cu ravna mai multa vreme langa racla Sfantului, s-a dus in statia de autobuz pentru intoarcere. Fiind timp indeajuns, a intrat intr-un paraclis din apropiere. Nu era nimeni acolo, deci s-a asezat in genunchi si a inceput sa se roage.

La un moment dat a simtit ca a intrat cineva in biserica, dar nu s-a intors sa vada cine este. Dupa cateva clipe, s-a apropiat de ea un barbat si, cerandu-si scuze, i-a zis ca, trecand pe langa bisericuta, a simtit o atractie puternica sa intre in acea biserica. Si cand a intrat a simtit un indemn de la icoana Maicii Domnului sa ii ceara acelei femei sa se roage pentru el si familia lui. Si, zicand acestea impreuna cu altele a scos douazeci si cinci de euro vrand sa-i dea femeii. Femeia i-a refuzat, dar dupa multa insistenta i-a primit, iar omul a plecat de acolo avand lacrimi in ochi.

Atunci a inteles femeia ca Sfantul Ioan Rusul ii platise si drumul, si florile si a inceput sa-i multumeasca cu lacrimi de bucurie.

 

(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti II”)

Niciun comentariu: