miercuri, 29 mai 2024

Milostenie

 Pentru rugaciunile Sfintei Mucenite Teodora Fecioara si ale Sfantului Sfintit Mucenic Oliviani, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Binefacatori anonimi

Este o romanca, crestina, care lucreaza in Grecia de mai mult timp. Si s-a legat de oraselul in care locuieste si a indragit Bisericile care sunt deschise toata ziua. Si dupa puterea ei incearca sa implineasca cuvantul care spune: “Munceste si te roaga”.

Intr-una din zile a gasit un afis pe un stalp care arata doua fotografii si dedesubt scris: “persoana care o vedeti este bolnava de cancer in ultimul stadiu si se afla internata in spitalul din oras. Ii rugam pe binefacatori sa ne ajute sa-i continuam tratamentul si sa-i mai dam o sansa de salvare”.

O fotografie o infatisa pe fata cum era inainte de boala si una care arata cum se afla in acel moment. Ii cazuse parul si va inchipuiti cum arata un bolnav de cancer in ultimul stadiu. Dupa a citit afisul, s-a pus pe rugaciune, apoi si-a sunat duhovnicul si i-a povestit situatia persoanei bolnave rugandu-l sa o pomeneasca si el si la urma a incheiat zicand: “Eu cred ca Maica Domnului o va vindeca daca ne vom ruga pentru ea”.

Apoi a luat cateva iconite si Acatistul maicii Domnului Pantanassa a carei icoana se afla la manastirea Vatopedu si care este vindecatoare de cancer si le-a dus la spitalul unde se afla bolnava. Nu i s-a dat voie sa intre la cea bolnava spunandu-i-se ca o tin izolata intr-o camera si au acces la ea doar doctorii, fiind vorba de un caz foarte grav. A lasat iconitele si Acatistul la o asistenta ca sa i le dea si a plecat.

Timp de trei saptamani s-a rugat pentru cea bolnava si a citit zilnic Acatistul Maicii Domnului Pantanassa. Apoi a cumparat un buchet de flori si s-a dus la spital. Acolo a gasit-o pe sora acelei bolnave, care i-a spus cu bucurie ca bolnava s-a vindecat ca prin minune neputand nici doctorii sa explice ce s-a intamplat. Dar o mai tin cateva zile ca sa i se vindece cateva semne ramase pe trup. Dupa ce a dat florile surorii bolnavei si i-a spus ca Maica Domnului a facut minunea, a plecat multumind cu bucurie nespusa Maicii Domnului. A plecat fara sa dea detalii despre ea si de faptul ca s-a rugat pentru cea bolnava.

Acestea sunt fapte de milostenie adevarate care se fac pentru slava lui Dumnezeu si nu pentru ochii oamenilor.

(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti II”)

 

Niciun comentariu: