marți, 14 mai 2024

MAICA DOMNULUI

 Pentru rugaciunile Sfantului Mucenic Isidor din Hios si ale Sfantului Sfintit Mucenic Terapont, episcopul Ciprului, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

MAICA DOMNULUI

Zilele acestea am avut cativa inchinatori din Romania. Unul dintre ei mi-a povestit urmatoarea minune.

Iarna trecuta, spunea el, a plecat impreuna cu familia la Manastirea Crasna. Era foarte multa zapada, insa cum avea o masina foarte puternica, mare, s-a incumetat totusi sa mearga. Aproape de manastire, la cateva sute de metri distranta, drumul era foarte abrupt. Zapada este ferita, insa pe drum era foarte multa gheata. Avand loc in masina, pe drum, ei au mai luat in masina o femeie care mergea spre aceeasi manastire. Ajungand aproape de manastire, pe portiunea aceasta plina de gheata, motorul s-a oprit. Fiind multa gheata sub roti, masina a inceput sa alunece din ce in ce mai tare, prinzand viteza. Soferul nu mai putea sa controleze masina, iar femeia care o luasera de pe drum incepu sa strige cu putere: “Maica Domnului! Maica Domnului! Maica Domnului, ajuta-ne!”. Sotia soferului voia sa sara din masina. Alunecand in felul acesta, riscau fie sa se prabuseasca in prapastie, fie sa se izbeasca de un copac mare, care se afla mai in vale. Vazand soferul ca nu mai are nici o sansa sa se redreseze, a strigat si el din toata inima la Maica Domnului. In momentul acela, masina s-a infranat deodata singura si s-a oprit. Nu le venea sa creada, pentru ca ei deja isi vedeau moartea. Au multumit cu lacrimi Maicii Domnului, au tras masina deoparte si au plecat pe jos spre manastire, unde au povestit cum i-a salvat Maica Domnului de la moarte sigura.

Iar mie, acest om mi-a marturisit ca a fost pentru prima oara in viata lui cand strigase dupa ajutor la Maica Domnului. Apoi au aflat ca femeia pe care o luasera la ocazie era mama unui parinte din manastire.

(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti III”)

Niciun comentariu: