sâmbătă, 11 mai 2024

GRILLFEST

 GRILLFEST BBQ 2024

Dupa intalnirea de dimineata cu copiii de la Centru, unde am repetat sceneta pentru Duminica Mironositelor, am spus pas treburilor si am pornit impreuna cu sotul spre Lagoo Snagov, acolo unde, in perioada 10-12 mai, se desfasoara a doua editie a Festivalului si Concursului Grillfest BBQ. Sotul meu a insistat mult sa mergem, desi programul nostru este foarte incarcat. Nu am putut participa la toate cele trei zile, asa ca am ales ziua de mijloc, adica azi. Credeam ca vom sta o ora, cel mult o ora si jumataate, insa stiti povestea cu socoteala de acasa si cu cea din targ. Ei bine, am stat pana la apusul soarelui, cand s-a aglomerat extrem de tare. Ma bucur ca am ajuns devreme, pentru ca asa am reusit sa vad pregatirile de la fiecare stand.

Ei bine, a fost o zi plina de frumusete si de savoare, de arta si pasiune. Am asistat la ridicarea BBQ la rang de arta, exact asa cum urmarim la emisiunile de profil. Gratare foarte diverse si sofisticate,

 











carnuri din cele mai diferite, pornind de la pui si terminand cu vanatul, pregatite in prealabil cu diferite condimente sau bait-uri. Chiar si pentru obinsuitii mititei s-au folosit retete diferite, care le dadeau o savoare deosebita.

Pestele și fructele de mare, au fost cam lasate uitarii, acestea regasindu-se doar la un singur stand.



Am avut ocazia sa-l vad in actiune pe chef Dragos Bercea pregatind o minunatie de burger din pui. Curcubeu pe cerul gurii.







Ne-am delectat si am gustat o serie de preparate

 

Berbecuț la protap

Coaste afumate la gratar

Carnat din carne de cerb

Burger din carne de vita

Mititei din carne de curcan

Burger din carne de pui

Insa, pentru a face un preparat gustos, ai nevoie de ustensile

 






si de gratarele propriu-zise. Si aici ne-a incantat oferta producatorilor si am constatat ca sunt multe tipuri interesante, pe care nu le gasesti in magazinele de profil. Eu una, am pus ochii pe un tip de gratar, pentru viitoarea mea curte (poate intr-o alta viata 🤣🤣).

 







La un BBQ, de multe ori ai nevoie si de paine, astfel ca am gasit stand-ul “Pofta de paine” unde asteptau rumene diverse sortimente de paini facute pe vatra cu maia naturala, dar si produse proaspete de patiserie si cofetarie facute, ca la mama acasa.


Dupa un gratar bun nu se poate sa nu te delectezi si cu o inghetata gustoasa unde menta este frunza si nu esenta, unde ciocolata este ciocolata, iar mango este mango (doar cateva din multimea de arome).

 



Am avut ocazia sa admiram numerosi bucatari, cunoscuti sau mai putin cunoscuti din media, insa medaliati. Cand noi am plecat, aceste somitati gastronomice pornisera cu fisele la jurizat. Nu a scapat nici un stand, nici o toneta.

In sfarsit, se dezvolta si la noi acest segment de BBQ, pentru ca ma ia cu racori de fiecare data cand merg intr-un restaurant select (in special in concediu) si dau de aceeasi ceafa de porc la gratar cu cartofi prajiti, fada si fara gust.

Mi-a placut si ii felicit pe toti chefii bucatari care s-au intrecut azi la Grillfest si ne-au oferit un adevarat regal culinar.

6 comentarii:

CARMEN spunea...

Foarte frumos! Practic a fost un festival! Foarte interesant!
Noi am facut de 1 mai primul gratarel in curte si ieri, pentru a doua oara. Cea mai delicioasa carnita este cea facuta pe gratar!
Si am mancat ieri si ingherata! Hmmm un deliciu, de la cei mai buni italieni din oras!
O duminica minunata sa aveti, Ioana draga!🤗😘

din casuta noastra spunea...

Cele mai gustoase preparate: grătar și înghețată.
La noi, in diverse supermarketuri, se găsește o înghețată, cred că tot italiana, deosebit de gustoasa, drept pentru care saptana trecută ne-am aprovizionat, aceasta fiind la reducere.
O duminica frumoasa îți doresc.🤗🤗

Corina spunea...

Multumesc pentru plimbare! Am salivat si m-am bucurat de toata plimbarea voastra!
O duminica minunata!

din casuta noastra spunea...

Ma bucur că ți-a plăcut.
O duminica frumoasa și vouă.❤️❤️

copilarim spunea...

Mie sincer m-a placut mult masinuta aceea verde. Tot asa... pentru viitoarea mea curte (doar ca eu am pretentii sa fie totusi intr-un viitor nu foarte indepartat 😂😅🙏🏻🤞🏻)

Ma bucur ca avea inghetata din ingrediente naturale. Cred ca a fost tare buna. Si mi-a placut sa ma plimb virtual printre „standuri” ca sa zic asa.

iti multumesc pentru ca ne-ai luat cu tine. Pupici!!

din casuta noastra spunea...

Să știi că și eu m-am gândit la mașinuță, dar parca nu imi vine sa o afum.🤣🤣
Mă bucur că te-ai plimbat împreună cu noi.
Inghetata a fost delicioasa.
Te îmbrățișez cu drag 🤗🤗