sâmbătă, 27 aprilie 2024

LA PLIMBARE

 La Festivalul Scrumbiei de la Galați

Vorbind săptămâna trecută cu un prieten de familie și coleg de serviciu despre pește, am stabilit să mergem și noi la Festivalul Scrumbiei. Prietenul nostru ne-a spus că va stabili el itinerarul. Am fost de acord cu propunerea lui, așa că azi dis de dimineața am pornit la drum.

Primul obiectiv a fost Conacul Marghiloman de la Buzău. Superb conac, superb parc. La vizitarea conacului ne-a însoțit ghidul care ne-a spus și istoria acestuia. Pentru ca postarea de azi sa nu fie prea lungă, despre conac voi povesti separat.





Următoarea oprire a fost la "Ferma de la coada", situata la câțiva kilometri de Galați. Ferma este un loc minunat de relaxare și servire a mesei. Am vizitat ferma, am luat ceva produse din producția proprie și am pornit mai departe. Și despre ferma voi reveni cu amănunte. Mi-a plăcut acest tablou,  dar și citatul


Pentru că meniul de la ferma nu cuprindea și preparate de post, nu am rămas la masa. Și totuși, fiind trecut bine de prânz, foamea și-a făcut simțită prezența. Rezolvarea acestei mici probleme a fost rezolvată la prima parcare.

Cu burticile pline am pornit la drum spre Gradina Botanica din Galați. Vremea frumoasa, plăcută, a fost perfecta pentru plimbare.








In sfârșit, am ajuns și la Festivalul Scrumbiei, organizat pe faleza Dunării, unde am stat aproximativ două ore, ascultând muzică, servind gogoși și admirând Dunărea.








La apusul soarelui am pornit spre casa și am ajuns in jur de ora 22.

A fost o zi minunata, petrecuta alaturi de oameni minunați. Abia așteptăm să repetam experiență aceasta.


12 comentarii:

Anonim spunea...

A fost o zi reușită și sunt convinsă că vor fi și altele...sunteți minunați, ne sunteți tare dragi fiind un exemplu de famile creștină, cu valori demne de urmat. Vă mulțumim !

copilarim spunea...

Chiar o zi plina!! Si ce de locuri interesante ati vizitat!
Asa deci.. festivalul scrumbiei. :)
Cand povestesti si arati imagini, pur si simplu echilibrez balanta. E atat de inclinata inspre „anormal” inca uneori devine chiar obositor totul. Dar cand vad inca frumosul - chiar daca prin poze doar, atunci devine totul putin mai usor :).

Pupici cu drag

Andreea spunea...

E minunată Grădina Botanică din Galați! Ați mers desculți pe aleea terapeutică dacă tot a fost o zi caldă? Tot în incinta grădinii este și cinematograful 12 D, dacă vreți adrenalină… Când am mers eu cu familia mea, acum 5 ani, era și un cort cu fluturi superbi în grădina botanică din Galați. Și apoi cireașă de pe tort- un spectacol la teatrul Maria Filotti de la Brăila… poate “Steaua fără nume” sau “Take, Ianke și Cadîr” ☺️

din casuta noastra spunea...

A fost o zi minunata Cici și abia aștept următoarele ieșiri.
Și voi sunteți la fel.
Va îmbrățișăm pe amândoi🤗🤗.

din casuta noastra spunea...

Rux, încă sunt foarte multe lucruri frumoase in jurul nostru. Mă bucur că reușesc să îți arăt cel puțin o parte din ele.
Te îmbrățișez 🤗🤗!

din casuta noastra spunea...

Ce frumos Andreea. Acum, nu se vizita decât Gradina. Doar Horia s-a încumetat să meargă desculț pe aleea terapeutica😀.
Te îmbrățișez 🤗🤗

Mihaela Toilă spunea...

Ce locuri frumoase ați vizitat! Poate într-o zi le voi vizita și eu!
Chiar a fost o zi frumoasă li vă doresc să aveți doar zile frumoase pe care să le împărtășești cu noi! O duminică binecuvantata să ai, Ioana!

Corina spunea...

Minunata plimbarea!
Interesant festivalul! Păcat ca e cam departe de mine...
Minunati oamenii prin ochii carora am vazut totul!
O saptamana binecuvantata sa aveti!

din casuta noastra spunea...

Doamne ajuta să reușești Mihaela!
Mulțumesc frumos. Si tie îți doresc la fel.❤️🤗

din casuta noastra spunea...

Și ție îți dorim la fel Corina și te îmbrățișăm cu drag!🤗❤️

Andreea Napirlica spunea...

O ieșire cu mult soare afara, dar mai ales în suflete.
Pestele cred ca era delicios. Eu sunt mare amatoare de peste😊

din casuta noastra spunea...

Noi nu am servit, însă prietenilor noștri le-a plăcut ff mult. Și eu sunt amatoare de peste. Perioadele cu dezlegare la peste sunt favoritele mele.