marți, 3 octombrie 2023

LA FESTIVAL (II)

 SINAIA FOREVER – ZIUA 2

Sambata a fost o zi minunata de toamna, cu soare, cu putin vant, numai bun a pentru mici drumetii. Pentru ca ieri am achizitionat harta orasului Sinaia si am vazut ca sunt cateva trasee ce pot fi parcurse pe jos, am pornit la drum.

Fiind cazati pe strada Aosta, am ales “Turul Kogalniceanu”. Astfel, in racoarea si linistea diminetii ne-am incarcat plamanii cu aer curat, am facut miscare si am admirat o parte a orasului.













Ajunsi in Centrul Orasului, acolo unde se desfasura Festivalul, ne-am plimbat si am admirat micul spectacol oferit de Teatrul Masca, sub denumirea de “Romani la portile lumii”. Actorii au prezentat diverse personalitati: Elena Caragiani-Stoenescu, Victor Babes, Elisa Leonida Zamfirescu, Elena Vacarescu, etc., mimica lor fiind insotita de un scurt istoric prezentat la statiile audio.









Dupa o masa copioasa la restaurantul Bucegi, am pornit la drum pentru al doilea traseu “Turul Parcului”, nu inainte de a admira hora care s-a format in fata scenei de la Experience Stage.







Seara, pentru ca frigul si-a facut prezenta, iar aglomeratia a fost foarte mare, am ales sa ne delectam vizionand un film la Netflix.

3 comentarii:

CARMEN spunea...

Ce zi superba! Ioana draga, ma bucur enorm pentru tine 💞🤗😍
Ce plimbare frumoasa ne ai propus, multumim 🤗

copilarim spunea...

Sinaia este un loc fascinant! Am fost in cateva toamne, pe la sfarsitul anilor 90, inceputul anilor 2000 cu parintii (ei la studiu). Ce interesant ca s-au facut trasee... dar si mai mmult mi-a placut sa vad casele. Vreau si eu una :)))))). Mi se pare un loc atat de frumos!!
Initial am crezut ca este vorba de statui (ma uitam la poze, nu citisem explicatia):)).
Mi s-a facut dor de Sinaia - si eu tot la sfarsitul lui septembrie mergeam cu parintii :D.Adica tot toamna...
Pupici!

din casuta noastra spunea...

Cu mare drag Carmen! Si eu citesc cu mare placere postarile tale.😘😘.
Rux, toamna este cel mai bun anotimp pentru a merge la munte. Atunci padurea are o multime de culori, fiecare coltisor este un adevarat tablou. Iar Sinaia a ramas aceeasi "bijuterie". Admiram pe cei care au renovat vilele pastrand arhitectura veche. Chiar am vazut case nou construite, mergand pe aceeasi arhitectura. Si eu vreau o casa:😀. Te imbratisez!