marți, 7 februarie 2023

POVESTIRE

 

VAI MIE, TICALOASA!

O FATA DIN Bucuresti s-a urcat in autobuz sa mearga la serviciu. Trecand pe langa biserica Sfantului Mare Mucenic Mina, s-a gandit ca poate ar fi fost bine sa coboare din autobuz sa se inchine sfantului. Dar acest gand nu a persistat prea mult si si-a continuat drumul. La un moment dat, bagand mana in buzunar, si-a dat seama ca i-a disparut portofelul. Atunci a inceput sa planga in tacere si sa zica in sinea ei:”Aceasta mi s-a intamplat deoarece nu am coborat aa ma inchin la biserica sfantului. Vai mie, ticaloasa. Asa imi trebuie! Si gandind la acestea, plangea incontinuu.

La un moment dat vede un tanar de langa ea ca-i pune portofelul in mana, o saruta pe obraz si apoi a coborat imediat la prima statie. Acum varsa lacrimi de bucurie si-i multumea Sfantului Mina.

Dumnezeu, vazand smerenia ei, a inmuiat inima hotului care i-a dat portofelul si a sarutat-o pe obraz, ca semn de respect.

(Monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti).

14 comentarii:

Daniela spunea...

Sfinte Mare Mucenic Mina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!
De multe ori m-a ajutat și pe mine Sfântul Mina. Cel mai grăitor exemplu a fost când m-a ajutat să găsesc biletele de vacanță, chiar în noaptea de dinaintea plecării.
După ce răscolisem toată casa în căutarea lor, am adormit rugându-mă Sfântului și m-am trezit dintr-un vis în care îmi spunea unde să merg să le găsesc: în camera unuia din copii, căzute după pat. Nu îți spun că mai căutasem acolo și nu le gasisem...

din casuta noastra spunea...

Intr-adeva, Sfantul Mina este grabnic ajutator in gasirea lucrurilor pierdute sau ratacite. Mama mea, il cheama mereu in ajtuor. Mi-e tare draga cum il cheama cand nu gaseste cate ceva: Sfinte Mina, eu sunt batrana si nu mai stiu unde am pus lucrul cutare. Te rog pe tine sa ma ajuti sa il gasesc. Sau mai zice, draga de ea, Sfinte Mina, eu nu vad lucrul cutare. Tu il vezi Sfinte? Te rog sa mi-l arati si mie. Si cand gaseste: Slava tie Sfantuletule, Slava tie.

Daniela spunea...

Ce frumos, Ioana! De-am avea și noi credința părinților noștri...
Dumnezeu să îi țină sănătoși!

din casuta noastra spunea...

Doamne ajuta sa ne bucuram de ei cat mai mult! Si sa invatam din intelepciunea lor.

Daniela spunea...

Amin!

Andreea Napirlica spunea...

Ce mămică frumoasa aveți, doamna Ioana!
Mulțumesc pt aceasta mărturie frumoasa!

Andreea Napirlica spunea...

Amin!
Dumnezeu sa le dea ani sănătoși la toți părinții!

Tandreţe spunea...

Mulțumesc, Ioana!
Poveștile ne țin aproape de sfinți!
Dacă uneori, mai uităm, povestea despre un sfânt care a fost grabnic ajutățor, ne face să căutăm și noi ajutor la dânsul!
Pentru rugăciunile tuturor sfinților și ale Maicii Domnului, să căutăm mereu a ne ruga sfinților pentru ajutor!

florin spunea...

sfinții de lângă noi ... mergeam spre Constanța și chiar la intrarea pe centura Bucureștiul de pe autostradă ”a murit motorul”, n-a mai vrut să pornească nicicum. am coborât repede și am împins mașina, în spate se adunase deja o grămadă de tir-uri și mă apucase panica. am tras pe dreapta și în acel moment s-a apropiat un tânăr cu o plasă sub braț și m-a întreabat ce probleme am, nu cred că mai trebuie să spun că pe lângă starea de nervi de atunci mai aveam și o fobie (nejustificată) față de oamenii de pe centură. ăsta părea tare calm și mi-a zis să ridic capota, s-a uitat de la distanță la motor, a zis că am ceva problemă electrică apoi a zis să încerc să o pornesc, a pornit la prima cheie, până să închid capota a dispărut de acolo; nu știu cine a fost, dar am simțit din tot sufletul un mare ajutor de la el. când am ajuns la mănăstire i-am povestit duhovnicului pățania mea, m-a întrebat cine a fost ”tânărul” ăla de parcă s-ar fi întâmplat la mine în sat ca să-i știu pe toți. i-am răspuns oarecum în glumă, fără să-mi dau seama ce spun ”Sf.Ioan Rusu, părinte, cine să fie?” și mi-a răspuns pe un ton foarte serios ”să știi mă că el a fost” ...
slavă lui Dumnezeu pentru toate!

din casuta noastra spunea...

Cu mare drag Andreea!
Ce frumos lucreaza sfintii!

Andreea Napirlica spunea...

Da! Chiar daca noi suntem răi ajutorul lor este nemărginit!

din casuta noastra spunea...

Asa este.

Oana spunea...

Am facut si eu asta dupa ce am citit pilda si in weekend mi-am gasit iconita mea de suflet in casa intr-o cutie...o pusesem bine sa nu o pierd si acum nu mai reuseam sa imi amintesc unde...dar L-am pomenit pe Sfant si cand sa o caut si dupa ce am gasit-o :) Multumesc!

din casuta noastra spunea...

Slava lui Dumnezeu si Sfantului Mina!. Ma bucur tare mult Oana, ca ti-ai gasit iconita.