miercuri, 15 februarie 2023

MINUNI ALE MAICII DOMNULUI

 

MINUNI ALE ICOANEI MAICII DOMNULUI DE LA NICULA (I)



Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula este inca o dovada a dragostei pe care Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu o are pentru lume. Incepand cu anul 1699, atunci cand aceasta icoana a plans timp de 26 de zile, Maica Domnului avea sa aduca si mai multa nadejde pentru poporul impovarat din zona, nu numai prin minunata icoana. Cateva dintre vindecarile savarsite de Maica Domnului de la Nicula sunt redate mai jos de catre parintele Andrei Coroian.

VINDECARE DE CANCER

In anul 1995, cu aproximativ doua saptamani inainte de praznicul Invierii Domnului, la manastire la Nicula a venit o femeie in varsta (aproximativ saizeci si cinci de ani). I-a spus arhondarului manastirii ca este din Brasov, ca este bolnava de cancer in ultima faza si ca a fost la Cluj la medici, care i-au spus ca nu mai are mult de trait. Asa ca, in aceasta stare fiind, si-a exprimat dorinta sa ramana la manastire, daca s-ar putea pana dupa Pasti, pentru a se ruga Maicii Domnului, in fata sfintei sale icoane facatoare de minuni, dupa care a adaugat:”Ca sa merg si sa mor linistitia!”. Batrana a fost primita, respectand toate randuielile manastiresti, participand la slujbe si ajutand la bucatarie.

Dupa sfintele sarbatori ale Pastilor, a plecat acasa. In ziua sarbatoririi Nasterii Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul (24 iunie) din acel an, dupa savarsirea Sfintei Liturghii, in timp ce mergea spre chilie prin multime, fratele arhondar a fost prins de maneca hainei. Era femeia bolnava din Brasov, pe care o gazduise in perioada sfintelor sarbatori de Pasti la manastire. Prin rugaciunile facute la icoana Maicii Domnului, batrana se vindecase! Femeia i-a spus arhondarului:”N-am mai murit, parinte! Am fost la spital la Cluj, si medicii si-au facut cruce! Mi-au spus: “Multumeste-I lui Dumnezeu ca te-a vindecat!” Acum am venit sa-i multumesc Maicii Domnului!”

De atunci, batrana vindecata a mai venit ani buni sa-i multumeasca Maicii Preacurate, care o vindecase si-i ocrotea batranetile.

 

(Maica Domnului, izvor nesecat de iubire-Minuni contemporane)

Niciun comentariu: