joi, 16 februarie 2023

MINUNI ALE MAICII DOMNULUI

 

MINUNI ALE ICOANEI MAICII DOMNULUI DE LA NICULA (II)



Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula este inca o dovada a dragostei pe care Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu o are pentru lume. Incepand cu anul 1699, atunci cand aceasta icoana a plans timp de 26 de zile, Maica Domnului avea sa aduca si mai multa nadejde pentru poporul impovarat din zona, nu numai prin minunata icoana. Cateva dintre vindecarile savarsite de Maica Domnului de la Nicula sunt redate mai jos de catre parintele Andrei Coroian.

O NOUA VINDECARE DE CANCER

In luna februarie a anului 1996, a ajuns la Manastirea Nicula un credincios romano-catolic de origine germana, domnul Gerard Keding, care, ulterior, a devenit un apropiat si un prieten de suflet al manastirii. El viziteaza cu regularitate manastirea Nicula, venind aici cel putin o data pe an. Domnia sa suferea de o grava tumoare cerebrala, urmand sa suporte o interventie chirurgicala complicata, in urma careia medicii ii acordau sanse minime de supravietuire. El marturiseste ca, venind la Nicula, a intrat in paraclisul manastirii cu hramul “Sfantul Ierarh Nicolae”, fiind intr-o stare de adanca deznadejde si de tulburare. Totul in jurul sau era sumbru, vazduhul se intunecase, pamantul ii fugea de sub picioare. Dupa rugaciunile facute de catre parintele Nicolae, preot de rand pe atunci, s-a linistit si a plecat apoi la operatie impacat sufleteste. Se incredintase cu totul voii lui Dumnezeu, simtindu-se  linistit, indiferent care ar fi fost rezultatul interventiei. Operatia a durat noua ore si jumatate. In timpul ei, Gerard a facut stop cardiac, ceea ce a complicat situatia, fiind nevoie de resuscitare.

Contrar neincrederii medicilor, operatia a fost un succes deplin. Chirurgii au reusit sa indeparteze acea tumoare canceroasa de pe creier, aparand astfel sanse de vindecare. Domnul Keding marturiseste ca, in cele noua ore si jumatate cat a durat operatia, o Doamna distinsa, imbracata in alb ca o calugarita, a carei fata nu a putut sa o vada, l-a tinut necontenit de mana. Aceasta era Maica Domnului, pe care o cinsteste cu multa evlavie si pentru care vine anual la Nicula ca sa-I multumeasca.

 

(Maica Domnului, izvor nesecat de iubire-Minuni contemporane)

Un comentariu:

Daniela spunea...

Mă închin ție, Preasfântă Născă­toa­re de Dumnezeu, care ai arătat nouă lu­mi­na cea adevărată cu naș­terea ta, îm­pă­ră­teasa cerului și a pământului, nă­dej­dea celor fără de nădejde, aju­tă­toa­rea nepu­­tincio­șilor și împăcarea cu Dum­­nezeu a tuturor păcătoșilor. Tu mă aco­peră și mă apă­ră de toate ne­voile și împresurările sufletești și tru­pești. Și te rog să-mi fii folositoare cu prea­pu­­ter­nicele tale ru­găciuni