marți, 14 februarie 2023

LA BRAN

 

WEEK-END PLIN DE…….ZAPADA

 Mi-e foarte draga iarna, o iubesc, o ador. Asa ca, saptamana trecuta, cand mama mi-a spus ca la Prejmer ninge ca in povesti, am zis: Gata, vreau la zapada. Radu a inceput sa caute cazare si vineri la pranz am pornit spre Predelut. Am petrecut doua zile minunate.

Vineri am ajuns in jur de ora 16 si, dupa ce ne-am cazat, am pornit la o plimbare prin sat spre restaurantul Centiu, iar pe urma am mers prin centrul Branului.







Sambata a fost o zi minunata. Dupa o noapte geroasa, ziua s-a anuntat insorita si frumoasa. La ora 10 eram deja la Cheile Gradistei, unde ne-am relaxat si ne-am plimbat pana la pranz. Am admirat schiorii mari si mici (mai mult pe cei micuti), am urmarit concursul de biatlon si ne-am relaxat la soare, savurand o ciocolata calda belgiana.

 







Dupa ce am servit pranzul la restaurantul Brandenberg, ziua frumoasa ne-a tinut tot afara. De data asta am pornit spre manastirile de la Sinca Veche si Sinca Noua.

La manastirea rupestra de la Sinca Veche ne-am alaturat unui grup de vizitatori, asa ca am avut ocazia sa ascultam explicatiile ghidului de acolo.

 



De la manastirea rupestra la Schitul Sfantul Nectarie se poate ajunge atat pe jos, cat si cu masina. Dupa atata plimbare prin zapada, am ales varianta a doua. Am vizitat si ne-am rugat. Fiind singuri in micuta bisericuta, am profitat din plin de un moment mai lung de rugaciune.

 



La intoarcere, am mers si la manastirea Sinca Noua. Aici, drumul a fost ceva mai greu din cauza zapezii, mi-as fi dorit sa renuntam. Insa sotul a fost foarte categoric spunand ca nu ne lasa Dumnezeu in drum. Si aici am zabovit ceva mai mult in biserica, multumind lui Dumnezeu, Maicii Sale si tuturor Sfintilor pentru toate si rugandu-ne sa ajungem cu bine acasa.





Cand am pornit spre pensiune, deja se insera.





Serile ne-am delectat cu frumosul serial coreean “O iubire ca-n afaceri”.

Daca sambata a fost soare si frumos, duminica deja fulguia si batea vantul, asa ca de dimineata am pornit spre casa. Ne-am oprit la Sfanta Liturghie la Manastirea Caraiman din Busteni. La ora 13.30 am fost acasa, odihniti, relxati, fericiti si fara sa ne stresam in trafic.




7 comentarii:

Andreea Napirlica spunea...

Ce mini sejur frumos ați avut, doamna Ioana! Ce amintiri și ce încărcătură deosebita!
La mănăstirea pr.Gherontie Puiu doresc sa ajung și eu.
Mă bucur pt dumneavoastră!
Cum mai este soțul dvs? Are efecte pozitive tratamentul de la THC?

Andreea spunea...

Ma bucur pentru bucuria dumneavoastră! Să ajute Dumnezeu să aveți parte cât mai des de astfel de zile!

din casuta noastra spunea...

Andreea N, sa iti ajute Dumnezeu sa ajungi la manastirea de la Busteni. Este acolo o incarcatura duhovniceasca extraordinara. Tratamentul de la THC, impreuna cu regimul recomandat de medicii de acolo au efecte foarte bune.

Andreea, multumesc frumos.

Doamne ajuta la toata lumea sa aiba parte de zile atat de frumoase.

Andreea Napirlica spunea...

Chiar mă bucur sa aud că se simte mai bine, soțul dvs. Doamne ajuta!
Am auzit că produsele Timao și altele sunt chiar cu rezultate bune!

din casuta noastra spunea...

Andreea, nu stiu sa iti spun despre produsele Timao! El are tratatament cu produse de la Plant Extract, Herbagetica si ceva din farmacia lor.

Andreea Napirlica spunea...

Cunosc produsele firmelor menționate de dvs. Sunt chiar cu rezultate bune!
Multă sănătate amândurora!

din casuta noastra spunea...

Multumim frumos Andreea! Si tie si familiei iti doresc la fel.