joi, 16 februarie 2023

BALSAM

 

AM INCERCAT….

 De ceva vreme, din cauza alergiei, incerc sa inlocuiesc cat mai mult produsele chimice pentru curatenie. Tot cautand informatii si citind, la un moment dat Gabriela, pe blogul ei, vorbeste despre balsamul facut in casa, asa ca am zis sa incerc. Am mai incercat de cateva ori sa inlocuiesc balsamul cu otet, insa m-am lasat pagubasa. De data aceasta, am incercat si am ramas fidela solutiei. Am jonglat cu proportiile de otet si ulei esential pana cand am ajuns la ceea ce imi place.

Deci, in loc de balsam, la o masina de rufe, pun 40 ml otet de muraturi (din cel alb sau galbui) si 20 picaturi de ulei esential pentru uz extern, diverse arome: lamaie, menta, eucalipt, lemon grass.


imagine internet

Pe langa faptul ca alergia mea nu se mai manifesta atat de tare (in special noaptea), sunt si alte avantaje, cum ar fi reducerea costurilor si intretinerea masinii de spalat.

8 comentarii:

Tandreţe spunea...

Mulțumesc, Ioana!
Multă sănătate și seară frumoasă!

Maria spunea...

De ani buni folosesc oțet și ulei esențial însă adaug și bicarbonat! Numai bine!

din casuta noastra spunea...

Cu dra! Si tie iti doresc la fel Lili.
Maria, interesanta idee. O voi incerca si eu. Multumesc

Daniela spunea...

Ce idee minunată, Ioana! Voi încerca și eu. Mai ales că și pe mine mă chinuie alergiile.

Andreea spunea...

Și eu procedez la fel de mai bine de 10 ani, însă atenție la bicarbonat, se folosește numai pentru rufele albe, are proprietatea de a albi optic.
Detergentul de rufe cel mai inofensiv pentru piele (și economic) este pentru familia mea săculețul cu nuci de sapun, pe care se picura uleiul esențial dorit (lavanda sau portocala dulce de obicei).
Sănătate și spor!

din casuta noastra spunea...

Multumesc pentru sfat Andreea!

Gabi spunea...

Multumesc pentru incredere! :) Sper sa iti fie de folos si alte sfaturi de pe blog. :) Succes!

din casuta noastra spunea...

Multumesc Gabi:). Si tie iti doresc la fel.