miercuri, 22 noiembrie 2023

PILDA

 Pentru rugaciunile Sfintilor Apostoli Filimon, Arhip, Onisim si Apfia si ale Sfintei Mucenite Cecilia, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!

 SFANTA SPOVEDANIE SI SFANTA IMPARTASANIE

             O femeie, care ducea o viata plina de pacate, se hotari sa nu mai greseasca deloc. Si reusi, dar se simtea tulburata si avea sufletul impovarat. Se duse la preot si-i spuse ce avea pe suflet, cerandu-i sfatul. Preotul ii spuse:

-Vrei cu adevarat sa-ti speli sufletul de intinaciunea pacatelor?

-Da, parinte, vreau din toata inima!

-Este si foarte greu si este si foarte usor, in acelasi timp, zise preotul! Daca dumneata crezi ca iti vei putea spala sufletul fara ajutorul lui Dumnezeu, lucrul acesta este foarte greu, aproape cu neputinta; daca, insa, crezi ca numai Dumnezeu poate spala pacatele noastre, atunci este foarte usor. Si pentru ca te vad inca mirata, imi fac datoria de a-ti aminti ca noi, crestinii ortodocsi, avem de la Domnul Hristos niste leacuri minunate; dintre acestea amintesc:SPOVEDANIA (MARTURISIREA) facuta cu lacrimi si zdrobire de suflet si SFANTA IMPARTASANIE (EUHARISTIA, CUMINECATURA, LEACUL NEMURIRII).

            Si femeia facu o spovedanie buna, lua LEACUL NEMURIRII (Sfanta Impartasanie) si capata linistea si multumirea sufleteasca pe care le dorea atat de mult.

 

(Istorioare moral-religioase)

Niciun comentariu: