duminică, 30 iulie 2023

CUVANT DE FOLOS

 DESPRE ARMONIA IN VIATA DE FAMILIE

          Despre cat de placuta este lui Dumnezeu viata pasnica si armonioasa in familie, marturiseste o imprejurare din viata Cuviosului Macarie cel Mare.

          Odata, in timpul rugaciunii, acest nevoitor al lui Hristos a auzit un glas care i-a spus:”Macarie, inca nu ai ajuns sa te compari in desavarsire si viata sfanta cu cele doua femei care traiesc in cetatea invecinata”. Auzind acestea, sfantul batran a plecat in cautarea acestor femei si, gasindu-le, le-a intrebat: “Spuneti-mi, surorile mele intru Domnul, cum traiti si slujiti voi lui Dumnezeu?”

          Binecredincioasele femei i-au raspuns cu smerenie: “Noi suntem pacatoase si traim in desertaciuni lumesti”. Dar cuviosul parinte nu a incetat sa le intrebe, zicand: ”Pentru Dumnezeu, descoperiti-mi faptele voastre bune!”. La rugamintea insistenta a sfantului batran, femeile, in cele din urma, i-au spus: ”Noi nu avem fapte bune; insa doar printr-un singur lucru nu-l maniem pe Dumnezeu: de la casatoria noastra cu acesti doi frati sunt deja cincisprezece ani si noi traim in pace, astfel incat nu numai ca nu am starnit intre noi certuri si vrajmasii, dar nici una inca nu i-a spus celeilalte nici un cuvant neplacut”.

          Iata cat de placuta lui Dumnezeu este convietuirea in pace si armonie, incat nici chiar postul si rugaciunea pustnicului nu s-au putut compara cu ea! De aceea si Sfanta Biserica nu o data ne saluta in timpul dumnezeiestii slujbe prin gura slujitorilor sai, urandu-ne pace, si doreste sa o instaleze in inimile noastre.

 

(Nevointele si virtutile femeilor in povestiri vii-preot Gheorghe Orlov)

 

 

 

 

5 comentarii:

din casuta noastra spunea...

Amin!🙏

Daniela spunea...

Pace și bucurie tuturor!
Te îmbrățișez, Ioana!

din casuta noastra spunea...

Și ție îți doresc la fel și te îmbrățișez.❤️❤️❤️

Suzana spunea...

Multumesc pentru cuvatul de folos, Ioana!
O noua saptamana cu bucurii! ❤️😘

din casuta noastra spunea...

Cu mare drag Suzana! Și ție îți doresc la fel!❤️🤗