marți, 13 septembrie 2022

PLIMBARE

 

WEEK-END PLIN DE BUCURIE

Week-endul ce tocmai a trecut a fost un week-end prelungit, pentru ca Maica Domnului este ocrotitoarea petrolistilor, iar firma la care lucram eu si sotul, a hotarat, cu multi ani in urma, ca aceasta zi sa fie libera. Anul acesta ziua libera a fost vineri, iar ziua de joi, zi scurta.

Tot in acest week-end s-a tarnosit biserica mare de la manastirea noastra de suflet “Dintr-un lemn”.

Ginerele nostru, in acest week-end a fost la o conferinta la Amsterdam, asa ca Andreea si Matei au venit la noi.

Ce puteam sa facem in aceasta situatie? Sa pornim spre manastire, insa stiind ca nu ne putem intoarce in aceeasi zi, am rezervat un apartament la vila Crizantema din Govora. Am mai fost aici si stiam cum este. 

Deci, joi, dupa orele de serviciu, am pornit la drum. Si, dupa ceva ore bune de mers, pentru ca drumul a fost aglomerat, am ajuns la manastire. Aici lume si masini, de nu aveai unde sa arunci un ac. Totusi, sotul a inaintat incet pana la poarta manastirii, iar politistul ce era prezent ne-a intrebat imediat ce dorim. Cand l-a vazut pe Matei, ne-a spus sa intram in curte si sa inaintam cat de mult putem. Nu cumva sa ne oprim la intrare. Zis si facut si, uite asa am mers pana aproape de chilii.

Ajunsi in curtea manastirii, cand am vazut cata lume este, am vrut sa ne intoarcem insa, chiar atunci ne-a vazut una dintre maicutele care ne cunoaste si ne-a spus sa mergem cu dansa pentru ca venim de la drum foarte lung si suntem cu copil mic. Si uite asa, am reusit, in mai putin de 10 minute sa trecem prin Sfantul Altar. Mare bucurie am avut. Draga maicuta ne-a asteptat sa iesim ca sa ne cazeze. Cand a auzit ca avem cazare la Govora, tare mult s-a necajit. I-am explicat insa ca stam mai multe zile. Totusi, nu ne-a lasat sa plecam pana cand nu ne-a umplut sacosa cu mancare: sarmalute, cozonac, branzica, ardei.

In jur de ora 20 am ajuns la Vila. Aici, doamnele cameriste ne asteptau, pentru ca le spusesem ca intarziem. Dragele de ele, cand ne-au vazut cu copilas mic, imediat au sarit sa ne ajute sa ducem bagajele. Cand am ajuns in apartament, surpriza: nu era curent electric decat la prize, becurile nu se aprindeau. Dupa ceva telefoane date, au reusit sa remedieze situatia.

Cu toti ne-am odihnit tare bine noaptea. Vineri, ne-a intampinat o dimineata superba de toamna, drept pentru care am servit micul dejun afara. Matei a adormit imediat. Cat timp el a dormit, noi am savurat si cate o cafeluta fara cofeina.

Toata ziua am petrecut-o doar in frumosul parc din Govora











 si in curtea vilei. Ne-am odihnit toti patru la aer curat.






Sambata dimineata, cea care ne-a trezit a fost ploaia. Pana cand ne-am pregatit de micul dejun insa, s-a oprit, asa ca ne-am bucurat de o alta dimineata frumoasa. Ce aer, ce frumos cantau pasarelele, ce frumos se auzeau picaturile de ploaie care picau de pe frunze. Minunat.


Dupa micul dejun, ne-am pregatit de drumul spre casa. Fiind sambata, a fost foarte liber, asa ca putin dupa pranz deja eram deja acasa. Seara am comandat ceva de mancarica si la odihna. Puiul mic la somnic, iar noi trei am stat de vorba la un pahar de aperol.

Duminica, dupa Sfanta Liturghie am mers toti la socri si am servit masa, iar apoi la biserica Sfanta Vineri din Ploiesti, pentru a trece prin Sfantul Altar, pentru ca si aceasta a fost tarnosita. Anduta si Matei s-au dus prin fata, iar eu si Radu ne-am asezat cuminti la rand. Eram pregatita cu carte de rugaciune, stiind ca dureaza. Insa, totul a mers foarte repede. In 15 minute deja trecusem prin Sfantul Altar. Nu am apucat decat sa citim Rugaciunea speciala data de un domn. A avut cateva exemplare pe care le-a impartit, cu rugamintea sa fie date mai departe.

Ploiesteanca sunt, trec aproape in fiecare duminica prin fata acestei biserici, insa niciodata nu am intrat. Am ramas uimita cat de frumoasa este.





Cam asa a fost week-endul nostru.

2 comentarii:

Andreea Napirlica spunea...

De suflet!

Corina spunea...

Ce frumos! Am fost si eu cu tine la plimbare!