joi, 1 septembrie 2022

IN CONCEDIU-MEHEDINTI

 

JURNAL DE CONCEDIU – SEJUR LA CONACUL BOIERULUI PONOARELE

O noua zi racoroasa, deci o noua zi numai buna pentru plimbare. Nu poti sa fii in zona si sa nu vizitezi casa memoriala a lui Brancusi de la Hobita. Ati ghicit, primul popas a fost la Hobita. Pot sa spun chiar ca am fost primii vizitatori din acea zi.

Ce simplitate! In acea casuta mica, si-a petrecut copilaria vestitul sculptor Constantin Brancusi, alaturi de parintii lui si de cei sapte fratiori.




camera


bucataria

ghetaria



"masina de spalat rufe". aici se puneau  rufele, cu apa si cenusa la inmuiat, dupa care femeile mergeau la rau si le spalau cu lopetica


camara


La final, l-am intrebat pe muzeograf ce mai putem vizita in zona. Si raspunsul lui a fost: Cheile Sohodolului, o frumusete a naturii. Aici a fost filmat “Haiducii”.

Gata, am pornit spre Cheile Sohodolului. Partea cea mai frumoasa este pe o distanta de aproximativ 2 km. Initial, am zis ca mergem cu masina, insa frumusetea locului ne-a convins ca totul trebuie parcurs la pas. Minunat! Inca o data spun, avem o tara minunata si binecuvantata de Dumnezeu

narile

inelul domnitei
















Aici se afla si un altar de rugaciune, amenajat de o persoana care s-a vindecat de cancer. Asa a simtit el sa ii multumeasca lui Dumnezeu. Ma inclin in fata lui. Oare cati din noi ii mutumim lui Dumnezeu pentru ceea ce primim?











De la Cheile Sohodolului am fost la Baile Bala. O statiune micuta, cu un singur hotel si un mic strand cu apa termala si namol, unde turisti am intalnit multi pensionari.

Gata si cu plimbarea de azi, dupa-amiaza am ramas sa ne odihnim.

Niciun comentariu: