CHIFTELE DE LINTE
Tot incerc sa gasesc
retete fara gluten, dar si fara oaua, ca sa diversific meniul sotului, in special in perioadele
de post, dar si meniul nepotelului. Am gasit la Iuliana reteta de chiftele de linte si am preparat-o.
Ingrediente:
-
500 gr linte rosie,
-
2 cepe (am pus 1 rosie si 1 galbena),
-
2 morcovi,
-
3 catei mari de usturoi
-
2 linguri ketchup facut de mine;
-
sare si piper
-
200 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare:
-
Am inmuiat lintea in apa timp de 2 ore, apoi am pus-o la
scurs;
-
Am taiat ceapa, morcovul si usturoiul in felii, dupa care le-am
dat prin robot;
-
Am adaugat lintea, ketchup-ul, sarea si piperul si am
continuat sa le dau pe toate prin robot pana cand au devenit o pasta.
-
Am pus cratita pe foc si am prajit chiftelutele in foarte
putin ulei. Timpul de prajire este de doar 2-3 minute.
-
Am format chiftelutele pe masura ce le-am pus in cratita.
Sotul le-a servit cu castraveciori la
saramura, iar fiica cu mustar. Praslea (adica Matei) a mancat pur si simplu,
fara alt adaos.
Pornind de la ideea Luizei de a avea mancare
congelata pentru momentele de criza, am facut compozitie mai multa si o parte
am congelat-o, urmand sa fac chiftelutele atunci cand nu am nimic de post.
7 comentarii:
Super rețetă! Mulțumesc mult, Ioana! Săptămâna viitoare o voi încerca și eu.
Cu mare drag Daniela!
Luiza, am folosit linte roșie.
Când faci rețeta de chifteluțe să ne spui și nouă cum sunt.
Când am sa scot compoziția de la congelator am sa scriu cum s-a comportat. Eu am mai congelat fasole alba fiarta.
Oh, parre tare bun! Imi place mult lintea - nu am mai mancat de mult... (mi-ar placea sa gasesc produse in Romania.. visez si eu :)) - desi poate ca o fi, prin anumite locuri, cine stie :D
Rux, sunt delicioase. Noi le-am servit cu mustar.
Mulțumesc foarte mult pentru rețetă! Îmi place foarte mult lintea! Voi face si eu maine din linte roșie! O sa povestesc cum au iesit. Zi frumoasa sa ai! Pupici
Abia aștept să îmi spui daca ți-au plăcut. Și ție iti doresc o zi frumoasa🤗🤗!
Trimiteți un comentariu