vineri, 4 august 2023

AM CITIT

 Gradina secreta (Taina gandului bun) de Frances Hdgson Burnett


Este vara, perioada de vacanta, de relaxare, asa ca, pentru citit pe malul apei sau la iarba verde, recomand cartea “Gradina secreta”. Este o carte ce poate fi citita atat de copii, cat si de adulti.

Mary Lennox este o fetita nascuta in India. Pentru ca parintii nu au timp de ea, este crescuta de servitorii indieni, fetita devenind aroganta si artagoasa. In urma unei epidemii, ramane orfana si este trimisa la un unchi in Anglia. Acesta, la randul lui, in urma pierderii sotiei, a devenit ursuz si nu-l intereseaza nimic din ceea ce este in jurul lui, prin urmare fetita poate face orice isi doreste, numai sa nu stea in calea lui. Destul de plictisita, Mary se plimba prin gradina conacului si astfel descopera un colt parasit al acesteia. O gradina parasita pe care reuseste, alaturi de noii prieteni pe care si i-a facut, sa o aduca la viata. Tot ea reuseste sa-l ridice din pat pe varul ei si sa-l vindece de bolile pe care isi inchipuie ca le are, facandu-l sa vada frumusetea gradinii.

“….Rasul de copil sanatos, asta-i cel mai bun leac, in orice zi a anului, pe orice vreme.”

“….Auzi, rautate mica ce esti tu! Ce tot indrugi tu aici?De ala nu-ti place, de alalalt nu-ti place….. Da’ de tine-ti place, mai?”

 

3 comentarii:

Daniela spunea...

Vai, Ioana, mulțumesc din suflet pentru recomandare! Voi pune cartea pe lista de cărți în așteptare. Sunt sigură că-mi va plăcea. Micul Lord Fauntleroy și Mica prințesă mi-au plăcut atât de mult...

din casuta noastra spunea...

Cu mare drag Daniela!❤️
Nu știam că sunt în limba romana și alte cărți ale autoarei. Le voi căuta. Mulțumesc mult!.🤗🤗

Daniela spunea...

Daa, să le cauți neapărat. Sunt tare frumoase!❤️😘