luni, 7 august 2023

PLIMBARE

 Duminica in aer liber

De cand Radu s-a operat, nu am reusit sa mai mergem la plimbare, asa ca ieri, dupa doua luni de pauza, ne-am plimbat Unde? La Balotesti. Am servit masa pe terasa restaurantului “Laguna Verde”, dupa care ne-am plimbat prin parcul de distractii “Edenland” (acesta este de mult timp pe lista mea pentru plimbarile scurte de o zi).

La restaurant ne-a placut si ne-am propus sa revenim, cu diverse ocazii speciale.

Mancarea a fost delicioasa. Sotul nu este mare amator de peste, insa, de data aceasta, a servit toata ciorbita. Pe langa ciorbita am comandat si cate o portie de pastrav la gratar cu cartofi natur.


 Portiile fiind mari, bineinteles ca nu am reusit sa ma servim si felul doi (acesta a fost cina noastra si a bunicutei noastre). Am incheiat pranzul cu o limonada de afine si o cafeluta fara cofeina. Toate acestea servite pe malul lacului Snagov, la aer. Ambiata a fost minunata. Muzica era in surdina, asa ca ne-am bucurat din plin de clipocitul apei.



De la restaurant am pornit spre Edenland Balotesti, un parc de distractii aflat la o distanta de 5 km de restaurant. Am crezut ca ne vom plimba 10-15 minute si vom pleca spre casa. Ei bine, ne-am plimbat, nici mai mult, nici mai putin decat 2 ore si tot nu cred ca l-am parcurs pe tot. Parcul este in mijlocul padurii si totul este foarte frumos gandit si organizat. Parcarea este la intrarea in parc (este cu plata, se plateste la final). Intrarea in parc se face pe baza de bilet de acces, achizitionat online sau la casa de bilete, existand si posibilitatea achitarii cu cardul. Noi am platit 15 lei/persoana. Aceasta reprezinta insa doar accesul in parc. Pentru activitati se plateste in interior..

Desi lume multa, spatiul fiind mare, nu aveai senzatia de aglomeratie.

Ce poti face acolo indiferent daca esti copil sau adult? Printre activitati se numara tiroliana, trasee in copaci (foarte interesante cele pentru copii, care pornesc de la pitici si ajung pana la avansati), tir cu arcul, paintball. 















Pentru iubitorii de animale au  gradina zoologica si zona de echitatie. Nu lipseste nici locul de joaca pentru copii.



De asemenea, in mijlocul padurii, sunt locuri unde poti savura pizza, burgeri si alte bunatati. Nici cafeluta nu se lasa asteptata, nici suculetele proaspete.



De data aceasta noi doar ne-am plimbat si am admirat, insa cu siguranta vom reveni. Si vom sta o zi intreaga, programul fiind de la ora 10 pana la apusul soarelui.

 

4 comentarii:

Suzana spunea...

Sunt total aeriana privind astfel de destinatii.
Si cred ca v-ati simtit minunat!
Nu am mai fost la Zoo. Chiar mi-e dor.

Multumesc pentru imagini si ideile noi!
Doar bine la voi!❤️😘

Andreea Napirlica spunea...

Ce frumos ați petrecut!
Cât mai multe astfel de ieșiri!
Doamne ajuta!

din casuta noastra spunea...

Suzana, cu ceva timp in urma, cred că 2-3 ani, am căutat destinații de o zi, pentru că mă plictisisem de Valea Prahovei, Cheia, Valea Doftanei. Și așa am găsit. A fost foarte frumos. Ne dorim sa ajungem iar, dar spre sfârșit de septembrie. Mă bucur că ți-am dat idei de plimbare. Doamne ajuta sa le pui in practica!🤗🤗❤️
Andreea, am simțit lucrurile au intrat pe făgașul lor și că trebuie să reluăm vechile obiceiuri😅😅. Și ție îți doresc multe plimbări. 🤗🤗❤️.

din casuta noastra spunea...

Mulțumim frumos Luiza!🤗❤️