vineri, 4 august 2023

DESPRE MAICA DOMNULUI

 VINDECATOAREA CEREASCA

          Un copil, pe nume Teodor, din pricina unei temperaturi mari a ramas invalid. Ii paralizasera mainile, picioarele, vocea si, in general, tot trupul.

          Bunicul micului Teodor, domnul Hristu T., auzise de Staretul Paisie si de dumnezeiestile daruri ale Sfantului Duh, cu care il imbogatise Dreapta Celui Preainalt. Atunci s-a gandit la micul sau nepotel ce se chinuia si la starea lipsita de orice nadejde in care se afla. Inima lui ardea pentru nepotelul sau. L-a luat, asadar, in brate pe micul Teodor si l-a dus la Chilia Staretului Paisie, Panaguda, de la Manastirea Kutlumusiu, pentru a-l ruga sa-l ajute. Staretul a insemnat copilul cu semnul Sfintei Cruci si a spus:

          -Se va face bine.

          Intr-adevar, din acea zi a inceput ameliorarea starii micutului Teodor.

          La 30 mai 1992, bunicul l-a dus din nou pe nepotelul sau in Sfantul Munte, pentru ca staretul Paisie sa se roage pentru el si sa-l insemneze cu semnul Sfintei Cruci.

          S-a dus singur la chilia staretului, caci pe copil il lasase la Karyes. Cand l-a vazut pe Staret, bunicul i-a spus:

          -Va rog, Parinte, sa ma iertati ca am venit singur fara copil. S-a ingrasat mult, iar eu nu mai pot sa-l ridic. De aceea am venit singur.

          -Nu conteaza, i-a spus Staretul Paisie. Voi veni eu deseara sa-l vad pe Teodor.

          Seara, Staretul Paisie l-a vizitat pe Teodor fara sa plece din chilia sa si ca binecuvantare i-a dat o iconita lipita pe lemn cu Maica Domnului.

          Dragostea Parintelui Paisie pentru Maica Domnului era cunoscuta in tot Sfantul Munte. Inca de cand era mic, Arsenie (acesta era numele de botez al Staretului) avea o dragoste fierbinte catre Hristos si Maica Domnului. Cu siguranta ca Domnul si Maica Sa au facut ca Parintele Paisie sa-l viziteze cu duhul pe micul Teodor. Caci “acolo unde vrea Dumnezeu, se biruieste randuiala firii”.

 

(Patericul Maicii Domnului – Arhim. Teofilact Marinakis)

Niciun comentariu: