marți, 29 august 2023

LA MALUL MARII

 CONCEDIU-EFORIE SUD (I)

In sfarsit a sosit si concediul mult asteptat. Ieri dimineata, dupa ce am ne-am facut bagajul, am pornit la drum spre Eforie Sud-vila Arome 22. Drumul a fost liber, cea care a creat putin disconfort a fost caldura. Nu am oprit decat de doua ori, la benzinarii, pentru a lua apa si cate o cafea fara cofeina. In momentul in care ne-am dat jos din masina, am crezut ca intram intr-un cuptor incins. Totul dogorea in jur. Insa, aerul conditionat de la masina si-a facut treaba, asa ca, insotiti de muzica lui Andre Rieu am ajuns in jur de ora 14. Despre vila, asa cum v-am obisnuit voi povesti la final de concediu. Ne-am cazat, ne-am tras putin sufletul, dupa care am mers in curtea vilei si am servit pranzul: cate o portie de hanus prajit cu sos salsa – delicios.


Nu puteam rata o dupa-amiaza la malul marii. Briza marii, temperatura de doar 29 grade, existenta valurilor (nu foarte mari) si linistea, ne-au tinut pe plaja pana la ora 20. Lumea putina si lipsa muzicii ce se aude de obicei de la diverse terase, au facut ca singura muzica sa fie aceea a valurilor. De acolo am pornit la o scurta plimbare prin oras, incercand sa gasim o biserica ortodoxa pentru sarbatoarea de azi. Am obtinut cateva informatii, insa de biserica nu am dat.

Ajunsi la vila, repejor dus si cina: eu fasole batuta cu muraturi, iar sotul un delicios sufleu de varza cu branzeturi si salata verde.


 Dupa cina servita tot in curtea pensiunii, ne-am retras intr-un balansoar din gradina si am vizionat un nou episod din “Flavours Romania” pe Netflix. Am incercat sa vizionam filmul "Valul de căldură", însă nu a fost pe placul nostru.


Aceasta a fost prima zi de concediu.

7 comentarii:

Oana spunea...

Concediu plăcute si zile cu soare!!

din casuta noastra spunea...

Mulțumim frumos Oana!🤗🤗

Andreea Napirlica spunea...

Concediu minunat!

copilarim spunea...

Concediu placut si multe amintiri frumoase :). Sa fie vreme buna si sa va bucurati de mare :D

din casuta noastra spunea...

Andreea, mulțumim frumos!🤗🤗

din casuta noastra spunea...

Rux, mulțumim frumos! Doamne ajuta sa avem vreme frumoasa in continuare.🤗🤗

din casuta noastra spunea...

Multumim Luiza! Valurile marii au cea mai frumoasa muzica, pacat ca foarte multi nu inteleg acest lucru.