luni, 15 iulie 2024

Jurnal

 Jurnal…..ocazional

 Afara:

Este ora 9 seara, iar termometrul arata ca afara 34 de grade. Este a doua zi de cod rosu de canicula, o caldura care efectiv topeste totul. De data aceasta, dupa o foarte lunga perioada de timp a trebuit sa dam drumul la aerul conditionat.

 Sunt recunoscatoare:

Pentru cele cateva zile de concediu pe care le-am avut, dar si pentru faptul ca o paerte dintre ele le-am petrecut alaturi de Andreea si familia ei. Ziua mea am serbat-o la mare, la un restaurant cu specific pescaresc din Olimp. Mi-as fi dorit ca alaturi de noi sa fie si Mihai cu Deni.



 In bucatarie:

Liniste si pace. Pe caldurile acestea, cele mai bune sunt raciturile. Doar in seara aceasta am dat drumul putin la foc, cat sa coc doi stiuleti de porumb si sa fierb alti trei stiuleti.

Sunt imbracata:

Foarte lejer, intr-un maieut si o pereche de pantaloni de bumbac cusuti de mama. Sa ii dea Dumnezeu sanatate, ca tare buni si racorosi sunt.

 Mesteresc:

In aceste zile de concediu am reusit de am completat “colectia” de conserve de fructe. Cred ca am cam ajuns la final cu ele. Ar mai fi in toamna magiunul de prune, iar din gutui: compot si dulceata. Mi-e dor de gustul si aroma dulcetii de gutui.

Citesc:

Am terminat de citit “Icoana Maicii Domnului de la Hadambu-minuni recente”, iar acum citesc “Gradina uitata” de Kate Morton.

Urmaresc:

Fiind atat de cald afara, nu avem chef de nimic, nici eu, nici sotul, vizionam in continuare serialul “Good Wich”.

 Sper si ma rog:

Ca mama sa reuseasca sa se opereze de hernie de disc. Deja se vede ca boala s-a agravat foarte mult. Saptamana trecuta a fost internata, insa fiind racita, operatia i-a fost amanata pentru sfarsitul lunii.

Sa treaca aceasta perioada de canicula, cand totul pare ca clocoteste, ca totul este ars. Imi este dor de ploaie, de ploaie bogata, multa si linistita.

Sa reusesc, impreuna cu parintii, sa amenajam locul de la biserica in care ne vom desfasura activitatile.

 In casa:

Este liniste si usor cald, desi aerul conditionat functioneaza.

4 comentarii:

Luiza spunea...

Si mie imi place mult dulceața de gutui. Anul asta am mâncat pentru prima dată și a intrat în topul preferințelor :))
Ce frumos ca ti-ai sărbătorit ziua la mare! Iti doresc multi, multi ani binecuvantati cu sanatate si bucurii! 🌹

din casuta noastra spunea...

Mulțumesc frumos Luiza!
Te îmbrățișez cu mare drag!❤️❤️

copilarim spunea...

La multi ani, frumosi si sanatosi :*!!

Si la noi e canicula si efectiv nu se mai poate. E atat de cald in casa.. nu se racoreste nicicum.

Mie imi placea mult de tot pelteaua de gutui. Preferata mea :D

Ah.. a aparut porumbul? Yum YUm :D

Eu nu suport aerul conditionat. Imi face rau... si imi lipsesc ploile de vara.

Pupici!!

din casuta noastra spunea...

Mulțumesc frumos Rux.
In sfârșit, s-a terminat cu canicula, Slava lui Dumnezeu.
Și mie îmi este greu cu aerul condiționat (pentru că se înfundă nasul foarte tare), însă lucrez într-o clădire de sticla și, deși aerul era setat pe 27 de grade, in birou, la ora 10, erau 30 de grade. A fost cumplit și cu aerul condiționat pornit. Mulțumim lui Dumnezeu că a trecut. Acasă îl folosesc fff rar, pentru că stand la parter,este răcoare noaptea. Numai că de data aceasta și noaptea a fost cumplit de cald.
Daaa, a apărut. Delicatesa pe care o savurez cu mare plăcere vara (porumbul românesc, nu cel dulce,, care nici nu știu de unde este).
Te îmbrățișez cu drag 🤗❤️❤️