luni, 29 iulie 2024

JURNAL DE BUNICA

 Am pornit in aventura

Sâmbătă am petrecut împreună cu Matei. Noi, bunicii și Matei. Ne-am trezit dus de dimineața, am pregătit lada frigorifica cu cele necesare pentru picnic și am pornit spre București. Când am ajuns, la ora 8, Matei se trezise și servise și micul dejun. Bucurie mare când ne-a văzut.

-Matei, mergi cu bunicul și cu bunica in aventura? l-a întrebat al meu soț.

Răspunsul a venit imediat.

-Daaa. Tati cată, eu pec Ica și Icu atua (Tati incalta-ma, eu plec cu bunica și cu bunicul in aventura). Tati, godanul. (ghiozdanul). Pa mami, pa tati.

Și am pornit toți trei la drum. Ideea a fost să ne întoarcem la Ploiesti și să mergem la Gradina Zoologică de la Bucov. Numai că, mergând pe autostrada, am văzut o reclamă cu "Ferma Ancuței". L-am întrebat pe dl Waze unde este și ne-a aratat că până acolo avem de mers 10 minute. Deci, reconfigurare traseu: Ferma Ancuței.












A fost o idee minunata pentru că Matei a fost foarte incantat sa se de-a pe tobogan, să vadă animăluțele. Atracția mare a fost să conducă tractorul și combina, dar și să sară pe imensul balon.

La plecare am savurat toți trei cate un fresh de portocale și o înghețată cu vanilie. Ymmm, delicioase.

Pe drumul spre Ploiesti, după ce am servit tori "sanviș", dragul bunicii a adormit. Când am ajuns, și-a continuat somnul la răcoare, in casa. Și noi langa el, bineînțeles.

După-amiaza, am servit un prânz întârziat și am pornit la Grădina Zoologică de la Bucov. Numai că, fiind foarte cald, animăluțele erau pitite pe la umbra, așa că Matei nu a fost foarte incantat. Am plecat dezamăgiți la Mall, cu gândul să savuram o înghețată și răsfoim câteva cărți la Carturesti. Din păcate, Carturesti și-a restrâns activitatea, așa că nici aici nu am fost foarte incantati

In schimb, Matei l-a văzut pe prietenul Chase și a făcut o cursă cu el, după care am pornit spre casa (București).

In mașină, atât la drumul de dus, cât și de întors, ne-am jucat de-a robotelul și am cântat cântecele. Nici nu știm când a trecut timpul.

A fost o zi minunata, începutul multor astfel de zile.

6 comentarii:

Andreea Napirlica spunea...

Ce frumoase clipe, doamna Ioana.
Matei trebuie sa se fi simțit excelent înconjurat de bunicii lui atât de dragi!
Multe astfel de zile sa mai aveți!

Tandreţe spunea...

Doamne ajută pentru bucuriile acestea!
Multă sănătate, bunicilor!
Salutări domnului Radu!

din casuta noastra spunea...

Doamne ajuta!
A fost foarte incantat. Ieri am fost la ei și mă întreba: "Ica, plecăm tura cu Icu?" Voia să știe dacă mai plecăm în aventura cu bunicul.🤣

din casuta noastra spunea...

Mulțumim frumos Lili.
I-am transmis lui Radu și te saluta și el.❤️❤️

copilarim spunea...

UIte vezi... astea sunt cele mai pretioase daruri de care ar trebui sa ne bucuram din plin. Ce fila de jurnal minunata.. nepretuita. Si ce amintiri pur si simplu minunate.
Imbratisari cu mult drag .* si la cat mai multe file din acestea!!!

din casuta noastra spunea...

Te îmbrățișez și eu!🤗❤️