joi, 23 martie 2023

PORUNCA IUBIRII

 BIRUITI-VA PE VOI INSIVA

 “Cei ce sunt ai lui Hristos Iisus si-au rastignit trupul impreuna cu patimile si cu poftele (Galateni 5, 24).

Cu alte cuvinte, crestinii adevarati trebuie sa omoare in sine toate patimile, toate pacatele. Imi veti spune: Este foarte greu sa te birui pe tine insuti, sa birui in tine toate patimile. Fara indoiala, este dificil, nu e deloc usor sa te invingi pe tine insuti, sa-ti depasesti firea pacatoasa.

Dar Dumnezeu, Ajutatorul nostru, este atotputernic. De la El a primit crestinul in Biserica dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit toate cele ce sunt spre viata si spre buna cucernicie (II Petru 1,3). Cu Dumnezeu toate sunt cu putinta, toate le pot intru Hristos, Cel Care ma intareste (Filipeni 4, 13), spune Apostolul Pavel. Toti sfintii, pomenirea carora o savarsim si ale caror nevointe le preaslavim, ne servesc exemplu minunat si incurajare pentru a duce o viata sfanta si crestineasca si pentru a lupta cu pacatul. Ei au fost in toate oameni asemenea noua, dar prin credinta si prin iubire, prin silinta si osteneala in faptele bune, au biruit pacatul, lumea si pe Stapanitorul ei; dar si patimile lor, acum praznuind vesnic biruinta lor. Or, printre ei nu au fost doar monahi, ci si mireni, persoane casatorite, oameni de orice statut social, de orice chemare, de orice sex si de orice varsta. Si in timpul lor au existat acelasi diavol ispititor spre pacate si aceeasi lume pacatoasa cu smintelile ei, precum si oamenii cu ispitirile lor.

(Sfantul Ioan de Kronstadt – Paziti porunca iubirii)

2 comentarii:

Daniela spunea...

Domnul să ne ajute să ne curățim și noi inimile de patimi! Mulțumim frumos, Ioana! Mi-a mers la suflet această postare.
Uite, Andreea N, postarea Ioanei vine la fix în completarea a ceea ce vorbeam serile trecute, despre mântuirea indiferent de calea aleasă (monahism sau căsătorie).

Andreea Napirlica spunea...

O, da! Știu....
Aceste cuvinte vin să.ne întărească mult🙏🙏🙏