luni, 20 martie 2023

MINUNI ALE MAICII DOMNULUI

 

O ICOANA A MAICII DOMNULUI A IZVORAT MIR IN CASA UNOR TURCI DIN PARIS

 Mir a izvorat si dintr-o icoana a Maicii Domnului in martie 2015, icoana aflata in casa unor turci care locuiesc in Paris. Vestea a ajuns inclusiv in paginile ziarului turc Hürryet, care a publicat si o fotografie cu icoana plina de mir.

“Cu mai multi ani in urma, un cuplu din Turcia s-a hotarat sa locuiasca la Paris. Aici, cei doi si-au gasit loc de munca si s-au stabilit intr-o suburbie. Este vorba despre Esat si Sevin Altindagoglu.

In ultimul timp, casa lor din Paris era plina de oaspeti, nu numai din Franta, ci si din strainatate, veniti sa vada o icoana, pe care capul familiei o numeste “facatoare de minuni”. Icoana ortodoxa a Maicii Domnului, din perioada bizantina, pe care familia a obtinut-o in Antalya si a adus-o la Paris (desi ei sunt musulmani), a inceput sa izvorasca lacrimi, conform informatiilor difuzate de portalul grecesc Romfea.

Potrivit celor doi, icoana le-a fost daruita in anul 2006 de un calugar grec din Libia.

Imediat ce au primit aceasta icoana, ei spun ca au simtit o mare sfintenie si o atmosfera de pace inexplicabila, care a inceput sa domneasca in casa lor.

Cand s-au mutat la Paris, turcii au luat cu ei aceasta icoana venerata. Cand icoana a fost amplasata intr-o camera separata din noua casa, dintr-o data a inceput sa planga, conform marturisirilor cuplului. Vestea s-a raspandit rapid, nu numai printre turci, ci si printre crestini.

Icoana “Preasfintei Fecioare”, cum a numit-o familia turca, a devenit in curand un obiect de veneratie si o sursa de minuni.

Vestea despre icoana s-a raspandit literalmente peste tot in lume, iar acum pelerini din alte tari, precum Germania si Belgia, vin sa se inchine Maicii Domnului.

Esat Altindagoglu mai spune ca, in urma cu putin timp, o tanara casatorita i-a vizitat, marturisind ca nu poate sa ramana insarcinata, astfel ca mariajul ei era in pericol. Tanara s-a rugat la icoana Maicii Domnului, iar dupa cateva zile l-a sunat pe barbatul turc si i-a spus ca se intamplase un miracol: astepta un copil!

 

(Maica Domnului, izvor nesecat de iubire-Minuni contemporane)

 

Un comentariu:

Andreea Napirlica spunea...

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pre noi!