luni, 13 martie 2023

MINUNI ALE MAICII DOMNULUI

 

MINUNI ALE ICOANEI MAICII DOMNULUI DE LA NICULA

Tamaduirea unui posedat

In vara aceluiasi an, 1996, a venit la manastirea Nicula un barbat posedat, in varsta de 42 de ani, impreuna cu sora sa, care-l ingrijea. Era dintr-o localitate din judetul Mures si s-a intamplat sa devina posedat de diavoli din pricina pacatelor savarsite si a unor vraji ce i s-au facut. A fost cazat impreuna cu sora sa, ramanand vreme de 3 saptamani la manastire. Era muncit ingrozitor de diavoli, iar cand participa la Molitvele Sfantului Vasile, urla inspaimantator. Nu putea fi tinut nici de mai multi oameni, se rasucea ca o elice.

In timpul slujbei Vecerniei din ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la rugaciunea ierarhilor, a preotilor, a monahilor si a sutelor de mii de credinciosi care vin la Nicula, se intampla de fiecare data ceva neobisnit. Un har ceresc coboara, o putere dumnezeiasca ce transforma si vindeca sufletele si trupurile. Se formeaza o atmosfera duhovniceasca unica – posibil in toata Romania – care poate face si o inima impietrita, plina de pacate si de necredinta, sa izvorasca lacrimi de umilinta si de bucurie duhovniceasca. Atunci, acesta barbat posedat s-a vindecat.

Omul acela se afla langa altarul de vara, unde se oficia slujba Vecerniei praznicului. In timp ce slujitorii altarului si toti credinciosii erau adanc cufundati in rugaciune si in cantare, coplesiti de acel har ceresc despre care am amintit, el a urlat ingrozitor, fugind prin multime spre padure. Dupa ce a alergat zece-douazeci de metri, odata cu acel urlet, au iesit si demonii din el, vindecandu-se.

La sarbatoarea Sfintei Paraschvea de la Iasi (14 octombrie) din acel an, au fost aduse pentru prima oara in Romania moastele Sfantului Apostol Andrei, cel Intai Chemat. Arhondarul manastirii, martor ocular al vindecarii omului indracit, l-a intalnit acolo. Era impreuna cu sora sa, linistit si intreg la minte. Tocmai se spovedise si se impartasise cu Precuratele Taine ale Trupului si Sangelui Mantuitorului Iisus Hristos.

(Maica Domnului, izvor nesecat de iubire-Minuni contemporane)

 

2 comentarii:

Daniela spunea...

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi!
Știu că toate le poţi câte le voiesti, Stăpâna lumii, Împărăteasa şi Doamna cerului, ceea ce eşti plină de daruri şi de bucurie, ascultă şi caută cu milostivire nu numai la rugăciunea mea ce o aduc ţie din buze necurate, ci şi la purtătorii de Dumnezeu sfinţi, pe care îi aduc mijlocitori pentru mine şi rugători.

din casuta noastra spunea...

Amin!