marți, 21 martie 2023

MINUNI ALE MAICII DOMNULUI

 

UN MUT SE VINDECA IN FATA ICOANEI MAICII DOMNULUI ‘GRABNIC ASCULTATOARE” DE LA MANASTIREA DOHIARIU, DIN MUNTELE ATHOS

 

O minune care a avut loc la incpeutul lunii decembrie a anului 2016, la Manastirea Dohiariu, din Sfantul Munte Athos, a fost istorisita de un monah, care a fost martor la eveniment. Aceasta poveste a fost relatata, de asemenea, in timpul unui eveniment care a avut loc in Tesalonic.

 In casa Maicii Domnului de la Manastirea Dohiariu din Sfantul Munte Athos, unde staretul manastirii, Grigorie, impreuna cu obstea canta zilnic psalmi, savarsind slujbe de pocainta si rugandu-se pentru sanatatea si linistea sutelor de credinciosi, unul dintre fratii nostri in Hristos s-a rugat in paraclisul unde se afla icoana Maicii Domnului “Grabnic Ascultatoare” si “a primit har din belsug”, relateaza site-ul grecesc vimaorthodoxias.gr.

Potrivit unui martor ocular, un tanar in varsta de 18 ani din orasul Strumica (Macedonia), care suferea grav de balbaiala, a vizitat Manastirea Dohiariu pentru a se inchina icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului “grabnic Ascultatoare”. Tanarul, care nu vorbea inainte, putand doar sa scoata sunete neinteligibile, a intrat in manastire si a stat langa icoana, apoi a inceput dintr-o data sa planga si sa spuna in limba sa: ”Maica Domnului daruieste-mi sanatate”.

Toti cei care erau cu el si ii cunosteau viata au ramas uimiti. Dupa rugaciunea pe care un monah a continuat sa o faca cu calm, tanarul macedonean s-a adresat celor prezenti care s-au rugat impreuna cu el, spunand:”Va multumesc tuturor, acum ma simt foarte bine”.

Acesta este inca un exemplu al puterii miraculoase a Preacuratei Fecioare, care, prin intermediul icoanei “Grabnic Ascultatoare”, isi revarsa harul, in fiecare zi, peste multi credinciosi din Grecia si din strainatate. Oamenii se roaga si exclama: ”Bucura-te, ceea ce esti grabnic ascultatoare, indeplinind spre folos cererile noastre!”

                                                                      Sfantul Munte Athos, 15 decembrie 2016

(Maica Domnului, izvor nesecat de iubire-Minuni contemporane)

Niciun comentariu: