Prajitura cu malai
Prajitura cu malai
In acest weekend am vrut ceva dulce, simplu si rapid. Si
mi-am adus aminte de reteta de prajitura cu malai pe care o gaseam de multe pe
masa bunicii, asa ca am pornit la treaba. Din pacate, nu am avut reteta
bunicii, insa am cautat, am gasit si am pregatit.
Ingrediente: 4 ouă, 200 gr de zahăr, 100 gr
smantana cu 30% grasime si 300 gr lapte batut (eu am avut lapte batut la oala
de lut) sau 400 ml iaurt mai gros, 200 ml de ulei, 150 gr de mălai, 150 gr de
făină; 1 plica de praf de copt, esenta de lamaie, un praf de sare si coaja de
lamaie sau portocala confiata.
Mod de preparare
1. Se mixeaza
foarte bine oualele cu sarea si zaharul, pana cand se obtine o crema omogena.
2. Se adauga
uleiul in mai multe transe si se mixeaza foarte bine dupa fiecare transa;
3. Se amesteca
smantana cu laptele batut si se adauga peste compozitia de oua;
4. Se adauga
esenta si fructele confiate;
5. Se cerne faina
si praful de copt si se amesteca impreuna cu malaiul;
6. Amestecul de faina
si malai se adauga la compozitia de oua;
7. Compozita se
pune in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit
la 1800C pentru 35-40 minute sau pana cand este rumenita.
Pofta buna!
2 comentarii:
Hmmm, parca simt aroma!
Arata foarte apetisant!
Sa va fie de bine!
O săptămână plăcută!
Este un desert aromat, nu foarte dulce si rapid.
Multumim frumos Carmen.
Si tie iti doresc o saptamana frumoasa.
Trimiteți un comentariu