joi, 1 iunie 2023

SFANTUL IOAN RUSUL

 MINUNILE SFANTULUI IOAN RUSUL - I

Un baston

Cel ce merge în biserica ce adăpostește moastele Sfântului Ioan ,vede; acolo un dar simplu și sărăcăcios: un baston! Este agătat la locul de închinăciune din fața raclei sfântului. Bastonul este al bătrânei Maria Siaca din Frenaro (Cipru), care timp de 18 ani a avut de suportat o boală așa de gravă la coloană, încât era nevoită să umble cu fata foarte apropiată de pământ.


La 11 august 1978 aproape o sută de Iocuitori din Cipru organizează un pelerinaj la Sfântul Ioan Rusul și este adusă și Maria Siaca de către rudele ei. Aici, Ia racla sfântului, este ridicată de ceilalți pe brațe pentru a se putea închina sfintelor moaște, îndurerată, bătrâna privește fericitul trup al sfântului și plânge, cerând puțin ajutor dumnezeiesc mult chinuitelor ei bătrâneți. I-a văzut Sfântul durerea, i-a văzut măreția sufletului, i-a văzut și credinta.

În fața ochilor tuturor, ceva asemeni unei mâini nevăzute a apucat-o cu putere de umeri și, încet, a început să-i îndrepte trupul, îi trosnește mijlocul și, iată! - bătrâna stă acum dreaptă! Consătenii ei plâng. Se trag clopotele bisericii. Se face o rugăciune de mulțumire de către toti ciprioții, care nu-și mai pot stăpâni lacrimile. Numai cel ce s-a întâmplat să fie acolo în ceasul in care s-a petrecut minunea poate înțelege cu adevărat aceste clipe.

La sfârșit se aude glasul bătrânei: „Feciorul meu, Sfântul meu, nu am ce să-ti dau, sunt săracă. Îti las bastonul meu, că nu-mi mai trebuie pană la moarte!”

In Cipru ziarele au scris: „Maria Siaca, după pelerinajul făcut în Grecia la Sfântul Ioan Rusul poate să-și privească acum consătenii în față, pentru că de aproape 20 de ani era gârbovită și nu vedea decat pământul. Prin minunea Sfântului însă s-a îndreptat, iar acum este „cu desăvârsire bine!"

II august 1978

(Viata si Acatistul Sfantului Ioan Rusul-carte tiparita cu binecuvantarea Prea Sfintitului Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului)

Niciun comentariu: