duminică, 11 iunie 2023

CUVANT DE FOLOS

 MANTUIREA NOASTRA

Cu totii suntem pacatosi, dar daca credem in Domnul nostru Hristos, Cel rastignit pentru noi, si ne straduim sa traim dupa invatatura Sa; daca ne impotrivim pacatului sau chiar daca cadem, dar iarasi ne ridicam,atunci moartea Mantuitorului, ranile Sale, sunt scutul nostru (cf Romani 3, 25). Atunci vom evita chinurile iadului si ne vom invrednici de imparatia cerurilor.

Daca rabdam cu marinimie necazurile, bolile, lipsurile si diversei intristari ale vietii si le primim drept rasplata cuvenita pentru pacatele noastre, cu credinta si dragoste aducandu-ne aminte de patimirile infricosatoare ale Mantuitorului, rabdate de dragul nostru, atunci fericiti suntem: Domnul Cel rastignit ne va mantui. Vai celor care sunt crestini numai cu numele si Ii batjocoresc invatatura mantuitoare prin dispretuirea Domnului sau prin filosofarea indrazneata despre El (vezi Romani 2, 8); care traiesc dupa voia inimii lor in nedreptate, in necuratie si in uitare de Dumnezeu.

Ei trebuie sa se ingrozeasca de starea lor primejdioasa: Infricosator lucru este sa cadem in mainileDumnezeului celui viu (Evrei 10, 31). Pe acesti rai, cu rau ii va pierde (Matei 21, 41). Moartea Datatorului de viata nu-i va mantui pe pacatosii nepocaitit, ci ii va osandi. Dar pacatosii care s-au pocait sincer de caderile lor in pacat, avand credinta inflacarata in Domnul, nadejde in El si curatindu-se de pacate, vor fi mantuiti de Hristos. Prin patimirile Sale de pe cruce, Mantuitorul va acoperi pacatele lor, facute din pricina neputintei omenesti.

Hristoase Dumnezeule, Care Te-ai rastignit, cu moartea pe moarte calcand, mantuieste-ne pe noi!

 

(Sfantul Ioan de Kronstadt – Paziti porunca iubirii)

Un comentariu:

Daniela spunea...

Să nu ne pierdem nădejdea în bunătățile cerești care s-au pregătit pentru noi!