marți, 1 noiembrie 2022

POVESTIRE

 

SFANTUL ANTONIE CEL MARE

 

Ieri m-a sunat o crestina a carei familie o am aproape de suflet si mi-a spus cum i-a ajutat Sfantul Antonie chiar de ziua praznuirii lui.

 Fiind plecati cu treburi in afara tarii, au intarziat sa plateasca factura la curentul electric la timp, care ajunsese la o suma destul de mare 2800 lei. Au o casa marisoara si caldura o au tot pe curent. Iar acum, pe timp de iarna, s-a adunat mai mult decat in celelalte luni. Inainte plateau cate 1000 lei sau cel mult 1500 lei. Acum fiind si sfarsit de an li s-a spus ca s-au facut calculele pe tot anul. Intre timp le-a venit si o scrisoare prin care erau instiintati ca le taie curentul daca nu-l platesc in cateva zile. Pe 17 ianuarie crestina s-a dus la biserica la Sfanta Liturghie rugandu-se Sfantului sa o ajute, caci a doua zi trebuia sa plece din nou in strainatate.

 Inainte de a pleca de la biserica i-a dat bani unei nepoate sa mearga sa plateasca curentul. Nepoata s-a dus la un bancomat, dar cand a bagat codul i-a aparut ca are datorii zero la curent. A incercat din nou, dar la fel.

 Apoi a sunat la cei cu curentul si a intrebat care este situatia, ce se intampla cu plata curentului. Cei de acolo i-au spus ca s-a facut din nou o rectificare pe tot anul si nu trebuie sa mai plateasca nimic. Deci sunt la zi cu plata curentului. Toate acestea se desfasurau pe cand crestina era in biserica si se ruga.

 Cand s-a intros acasa, i-a spus nepoata care e situatia cu plata curentului. Atunci a inteles ca a fost lucrarea Sfantului Antonie, caruia i s-a rugat si i-a lasat si un pomlenic. Chiar daca nu s-a rugat pentru datoria la curent, Dumnezeu si sfintii s-au hotarat sa intervina. Si aici vreau sa spun ca aceasta crestina da zilnic cate 12 pachetele cu mancare la saraci. Mai mult, ajuta ori de cate ori are posibilitatea. De aceea este ajutata si ea si familia ei de multe ori de mila lui Dumnezeu.

Pentru ca a citit toate cartile pe care le-am scris, s-a gandit sa ma sune si sa-mi spuna cum i-a ajutat Sfantul Antonie cel Mare.

 

 

(sursa: Povestiri duhovnicesti-monah Pimen Vlad).

 

 

Un comentariu:

Andreea Napirlica spunea...

Ce minune!
Mulțumesc pt osteneala de a transcrie lucruri duhovnicești și minuni!