joi, 21 decembrie 2023

PILDA

 Pentru rugaciunile Sfintei Mucenite Iuliana din Nicomidia si ale Sfantului Mucenic Temistocle, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

 BUCURIE ADEVARATA

 Doi prieteni, care nu se mai vazusera de mult, s-au intalnit intr-o zi pe strazile unui oras. Unul din ei, Nicolae, un bun crestin, il intreba pe celalalt:

-Incotro, mai Vasilica?

-Draga Nicule, am o intalnire cu cativa colegi de la scoala cu care am dat bacalaureatul anul trecut si voi petrece o zi intreaga la restaurant, cu muzica strasnica si bauturi alese!

Nicu ii zise rugator, dar cu convingere:

-Vasilica, daca ai putea sa mergi cu mine, in loc sa te duci cu ceilalti, te-as duce intr-un loc minunat, pe care nu-l vei mai putea uita niciodta!

-Fie, merg, m-ai convins; dar sa stii ca sunt tare curios si vreau sa ajungem cat mai repede. Nicu il duse pe prietenul sau la marginea orasului, intr-o casa saracacioasa si darapanata, unde zacea un bolnav parasit de toti, si zise:

-Iata un prieten, un frate de al nostru care sufera.

Vasilica nu putu sa mai vorbeasca. Lacrimile ii curgeau pe obraji. Baga mana in buzunar, scoase toti banii ce-i avea pentru petrecere si zise bolnavului.

-Ia acesti bani si ingrijeste-te; voi mai veni pe aici!

Cand iesi ii zise lui Nicu:

-Iti multumesc, prietene, caci mi-ai daruit astazi o BUCURIE ADEVARATA!

 

(Istorioare moral-religioase)

 

Niciun comentariu: