miercuri, 26 octombrie 2022

RUGACIUNI

 

RUGACIUNE CATRE PREACUVIOSUL AMBROZIE AL OPTINEI

PENTRU VINDECARE

O, mare starete si placute al lui Dumnezeu, preacuvioase parinte al nostru Ambrozie, lauda Optinei si invatatorule al evlaviei!Te slavim pe tine intru Hristos pentru viata ta smerita, caci Dumnezeu a inaltat numele tau, in cer fiind tu acum, in corturile cele vesnice. Primeste rugaciunea noastra de la nevrednicii tai fii, care te cinstesc pe tine si cheama numele tau, izbavindu-ne pe noi prin mijlocirea ta la prestolul lui Dumnezeu de toate necazurile si neputintele trupesti si sufletesti, de relele cele multe si de ispitele celui viclean. Da-ne noua liniste si binecuvantare, fii noua ocrotitor si ajuta-ne in toate, ca sa slavim in Treime pe Dumnezeul nostru, Caruia fie slava, cinstea si inchinaciunea, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor! Amin.

 

 

RUGACIUNE CATRE PREACUVIOSUL AMBROZIE AL OPTINEI

PENTRU IZBAVIREA DE PATIMA FUMATULUI

 

Preacuvioase parinte Ambrozie, avand indrazneala inaintea Domnului, roaga-te Stapanului Intrutotmilostiv sa-mi dea mie grabnic ajutor in lupta cu aceasta patima necurata!

Doamne, pentru rugaciunile placutului Tau, preacuviosul parinte Ambrozie, curateste gura mea, intelepteste-mi inima si o umple pe ea cu buna mireasma a Duhului Sfant, ca sa fuga de la mine aceasta patima rea a fumatului acolo de unde a venit, in pantecele iadului! Amin.

Doamne, Tu Unul esti pentru toti, pe toate le poti si pe toti vrei sa-i mantuiesti si sa-i aduci la calea adevarului. Intelepteste pe copiii mei (numele), sa fie izbaviti de o astfel de patima si sa Te cunoasca pe Tine si voia Tacea sfanta si intareste-i pe ei sa mearga dupa poruncile Tale, iar pe mine pacatosul ma miluieste!

 

 

RUGACIUNE DE FIECARE ZI CATRE SFANTUL AMBROZIE

O, preacuvioase si dumnezeiescule parinte al nostru Ambrozie! Lucrand tu voia lui Dumnezeu, te-ai ostenit in nevointe, privegheri, rugaciuni si postiri, facandu-te indrumator monahilor si celor din lume, ravnitorule al evalviei. Acum, roaga-te Imparatului Celui ceresc ca prin bunatatea Lui sa ne pazeasca pe noi. Cere indurarea lui Dumnezeu asupra noastra, sa ne trimita belsug de daruri pamantesti spre folosul sufletelor noastre; sa ne daruiasca noua sfarsit crestinesc in pocainta si sa ne invredniceasca pe noi in Ziua Judecatii sa stam de-a dreapta Sa desfatandu-ne in Imparatia cea vesnica in vecii vecilor. Amin.


(sursa: Parintii din pustia Optina - despre rugaciune)



Niciun comentariu: