luni, 17 octombrie 2022

RELAXARE

 

WEEK-END IN FAMILIE

Anul acesta ne-am dorit sa mergem impreuna cu copiii in concediu, insa am realizat ca este destul de greu avand in vedere serviciul fiecaruia, varsta lui Matei si multe altele. Asa ca, am cazut de acord toti sa petrecem impreuna un week-end. Copiii fiind foarte ocupati, ne-au delegat pe noi sa alegem locatia. Ei bine, am stabilit cu sotul ca trebuie sa mergem undeva unde sa se odihneasca si sa se relaxeze, fara plimbari multe, fara ore de mic dejun. Un alt aspect la care ne-am gandit a fost acela ca sa nu stam foarte mult in trafic nici la dus, nici la intors.

In urma cautarilor am gasit exact ceea ce am cautat: foarte aproape de Slanic, la iesirea din localitatea Varbilau, chiar langa padure, o pensiune cu cazare in regim propriu. Este vorba de LOKU: trei cabane superbe, o curte imensa dotata cu tot ceea ce trebuie pentru gratar si foc de tabara, foarte bine organizate.




Vineri, am reusit sa ne strangem destul de tarziu, asa ca am servit o cina rece si la somn, ca toata lumea era obosita.

Sambata insa, lucrurile au stat altfel. Fiecare s-a trezit la ce ora a dorit, cel mai matinal fiind micul Matei, asa ca eu si sotul am privit rasaritul soarelui plimbandu-ne cu nepotelul prin curte si ascultand cum, incet-incet satul se trezeste la viata: un cantec de cocos, un latrat de caine, cate un ciripit pe ici, pe colo. Aerul rece al diminetii pe noi ne-a inviorat, insa pe Matei l-a adormit.

Micul dejun, destul de intarziat, ca si cafeluta, le-am servit afara, bucurandu-ne din plin de o zi de toamna insorita si calda.


Unii au stat toata ziua la soare toata ziua, iar altii (adica Mihai ginerele, eu si sotul) am pornit spre Slanic si spre alte locuri frumoase pe care Mihai ni le-a aratat cu mare drag, bunica lui fiind din Teisani, o localitate situata destul de aproape de Slanic.






Seara insa, maestrii de ceremonie au fost baietii: Mihai fiul ne-a delectat cu burgeri, iar Mihai ginerele a fost barmanul sef, servindu-ne tuica fiarta la gratar si un delicios vin fiert la focul de tabara. Sotul a fost ajutorul de baza al baietilor, iar noi fetele am stat cu Matei si ne-am odihnit, asteptand sa fim servite.

Dupa cina, Anduta l-a adormit pe Matei si am ramas impreuna afara la focul de tabara pana noaptea tarziu.






Duminica, ziua fiind la fel de insorita si frumoasa, am profitat din plin de razele de soare ale diminetii. La pranz, dupa un alt mic dejun tarziu si dupa curatenia aferenta in vile, am pornit fiecare spre casa, hotarati fiind ca, in ianuarie sa petrecm un alt week-end impreuna.

4 comentarii:

Andreea spunea...

Dumnezeu v-a binecuvântat cu o familie minunată! Îmi este atât de drag să vă văd atât de uniți.
Mă bucur pentru dvs!

din casuta noastra spunea...

😘

Andreea Napirlica spunea...

Ce frumos că ați fost împreună!
Sunteți o familie minunata, reiese prin cuvintele scrise din inima și din pozele extraordinare!
La cat mai multe astfel de zile!

din casuta noastra spunea...

Sa dea Dumnezeu sa ne intalnim mai des.
Si tu ai o familie minunata Andreea.