sâmbătă, 29 octombrie 2022

POVESTIRE

 

CUVIOASA PARASCHEVA

 

Anul trecut am intalnit o crestina la Constanta care mi-a povestit minunea intamplata cu ea.

La scurt timp dupa ce a ramas insarcinata a facut o pareza si i-a paralizat jumatate de corp. Deci jumatate de cap, o mana si un picior. Doctorii i-au zis ca trebuie neaparat sa renunte la sarcina. Dar ea isi dorea copilul si nu a vrut. S-a intors acasa si era ingrijita de bunica ei. Ii facea in fiecare zi baie de plante. Batrana cosea fan din gradina, care era amestecat cu tot felul de flori,si dupa ce le fierbea, o baga in acea apa si o tinea o jumatate de ora si ii masa partile paralizate. Mai avea si momente cand se gandea la ceea ce au spus doctorii, ca trebuie sa renunte la sarcina.

Timpul trecea si intr-o noapte a visat sa ce afla intr-o biserica mare in care erau doua racle. Una era frumos impodobita si in ea se aflau sfintele moaste ale unei sfinte. Iar cealalta racla semana cu un sicriu si privind la ea a vazut o fetita care s-a ridicat, a venit la ea si a luat-o de mana zicandu-i:”Mama, eu sunt Maria, sa nu-ti fie firca, ca eu am sa te ajut si vei naste cu bine si te vei face sanatoasa”. Pe cand o privea cu drag pe acea fetita s-a trezit. Dar a fost foarte impresionata de acel vis.

Dupa putin timp a deschis televizorul si tocmai arata Biserica Cuvioasei Parascheva de la Iasi. Si atunci a recunoscut biserica pe care o vazuse in vis, iar racla era a Cuvioasei Parascheva.

Atunci a inteles ca sfanta o va ajuta si va duce sarcina cu bine pana la capat.

Sanatatea a inceput sa i se imbunatateasca si pana a ajuns in luna a noua mergea deja pe picioarele ei fara de nici un tratament in afara de baile pe care i le facea bunica, si bineinteles, rugaciunile facute de ea si de familia ei.

La timpul cuvenit a nascut o fetita careia i-a pus numele Maria si arata exact ca fetita pe care o vazuse in vis.

Cand fetita avea trei ani a fost cu ea la parintele Arsenie Papacioc si i-a povestit prin ce a trecut. Parintele a binecuvantat-o si  mangaind-o pe cap a zis ca este o fetita deosebita si Dumnezeu are planul Lui cu ea.

(sursa: Povestiri duhovnicesti-monah Pimen Vlad).

Niciun comentariu: