joi, 4 mai 2023

LA IASI

 

MINIVACANTA LA IASI – III

 Ziua de vineri, zi de sarbatoare – Izvorul Tamaduirii – a fost o zi plina de soare si tare frumoasa. Doar vantul a fost cel care a cam batut. Am participat la Sfanta Liturghie la Mitropolie, dupa care am ales sa ne bucuram de ziua insorita si sa ne plimbam prin centrul orasului. Am mers la libraria Junimea, la magazinul de bomboane “Bucuria” si la libraria Doxologia.

La ora pranzului, ne-am indreptat spre acelasi restaurant, dupa care am pornit catrr manastirea Hadambu. Cand am ajuns insa, ne-a intampinat o ploaie torentiala care ne-a tinut cateva minute in masina. In final, s-a mai potolit, astfel ca, inarmati cu umbrele, am pornit spre biserica manastirii. Cat am stat si ne-am inchinat s-a oprit si ploaia, ceea ce ne-a permis sa mergem sa vizitam si locul de joaca al copiilor, de fapt un fel de minigradina zoologica.










Pe drumul de intoarcere am simtit ca ne cuprinde oboseala si, la un moment dat, am vrut sa renuntam sa ne mai inchinam la moastele Cuvioasei, insa ne-am razgandit.

Seara ne-am relaxat citind.

Un comentariu:

Corina spunea...

Doar locuri faine ati vizitat la Iasi! Cele două librării sunt locul unde poposesc si eu cand am drum iar Mânăstirea e de vis.... De „Bucuria” ce pot să spun? E o bucurie :)