miercuri, 3 mai 2023

LA IASI

 

MINIVACANTA LA IASI – II

 Voi continua cu postarile de la Iasi. Cea de-a doua zi s-a anuntat ploioasa si cu mult vant. Am stat mult si ne-am gandit daca sa mergem la plimbare sau sa stam in camera. Pana la urma am pornit la drum. Primul a fost tot la biserica “Sfantul Nicolae” din Copou unde am trecut iar prin Sfantul Altar. 


De aici, am pornit la drum spre manastirea Barnova. Cand am ajuns ploua bine de tot, batea vantul si era frig. Din pacate, nu am putut vizita biserica pentru ca era inchisa, fiind in renovare.




Am pornit mai departe spre manastirea Dobrovat. Pe drum insa, am vazut un mic indicator cu manastirea “Piatra Sfanta” si am facut si aici un mic popas.








Ajunsi la Dobrovat, cand am vrut sa parcam masina, un parinte ne-a spus sa intram cu ea in curte si sa asteptam ca merge sa ia cheile. Dansul ne-a insotit la biserica mare, biserica mica (despre care ne-a povestit ca in anii comunismului a functionat ca biserica de mir), apoi in cladirea unde acum se afla paraclisul (tot de la dansul am aflat ca aceasta cladire a avut mai multe destinatii: inchisoare, scoala, spital). La plecare ne-am intalnit cu parintele staret care ne-a binecuvantat si ne-a daruit doua pere.








De la Dobrovat am pornit spre Iasi, pentru ca timpul era inaintat si ne era foame. Am servit masa tot la Restaurantul Rustic Bellaria. Frigul si ploaia ne-au obosit, asa ca am simtit nevoia sa ne odihnim putin si am servit o delicioasa cafeluta fara cofeina.

Am incheiat ziua cu inchinarea la moastele Cuvioasei Parascheva. Fiind seara, era ceva lume, insa nu am putut pleca fara sa o “salutam” pe Cuvioasa, asa cum am promis.

Un comentariu:

din casuta noastra spunea...

Așa este Luiza, avem o tara foarte frumoasa, cu oameni calzi și primitori.