vineri, 26 mai 2023

AM CITIT...

 HARTA INIMII-SUSAN WIGGS

Cartea pe care o propun pentru Clubul de carte este Harta inimii. O carte care mi-a placut. Sunt doua povesti de dragoste: una actuala, cealalta din timpul celui De-al doilea razboi mondial.

Camille este o tanara vaduva, cu o fiica adolescenta Julie, pe care pierderea sotului intr-un tragic accident a transformat-o dintr-o fire vesela si dornica de aventuri, intr-o fire foarte tematoare. Marea pasiune a Camillei o constituie fotografia. Dupa moartea sotului nu a mai putut face fotografii, insa s-a dedicat foarte mult recuperarii vechilor filme fotografice, devenind un expert in domeniu.

Tatal ei, Henry, este originar din Franta, Bellerive, fiind proprietarul fermei Sauvetiere. A plecat de tanar din Franta si nu s-a mai intors. Insa, in momentul in care a primit o cutie cu lucrurile mamei lui, dorul de casa si de locul natal l-au convins sa mearga si sa afle mai multe despre parintii lui.

In vechea cutie se afla un aparat de fotografiat ce mai continea inca rola de film. Camille, prin developarea filmului din aparat descopera unele neconcordante intre ceea ce stia de la tatal ei si pozele obtinute. Toti trei pornesc spre Franta (Henry, Camille si Julie), pentru a afla mai multe despre trecut.

In aceasta aventura Camille il are alaturi pe Finnemore Malcolm, fost ofiter de marina, profesor la o universitate franceza.

 Povestea din trecut este urmatoarea:

Lisette este o tanara care, in timpul razboiului, accepta sa se casatoreasca cu un barbat in varsta, doar pentru a-si ajuta parintii. A considerat ca Didier Palomar este un om bun, insa foarte repede si-a dat seama ca nu era chiar asa, el fiind colaborationist. Lisette a incercat sa ajute oamenii cat de mult a putut, insa incet-incet, din cauza atitudinii sotului ei, lumea a respins-o. Si atunci s-a dedicat pasiunii ei – fotografia, mergand singura prin locuri destul de izolate. Intr-o astfel de plimbare il gaseste pe Hank Watkins, mai mult decat viu. Il ingrijeste cu teama ca sotul sa nu afle si, pe masura ce timpul trece se indragosteste de el.

6 comentarii:

Daniela spunea...

Ce frumos, Ioana! Mi s-a făcut dor să citesc o carte cu o poveste de dragoste, iar tu ne propui una chiar cu două povești de dragoste.
Mulțumesc frumos pentru recomandare!
Să aveți un weekend binecuvântat!

din casuta noastra spunea...

Cu mare drag. Este o carte frumoasa și relaxantă.
Și vouă vă doresc la fel🤗🤗

Katia spunea...

Îmi plac poveștile de dragoste, nu înțeleg de ce genul e privit mereu cu un aer de superioritate ca și cum dacă ne place genul nu avem capacitatea intelectuală să pricepem altceva și atunci ne mulțumim cu astea.

din casuta noastra spunea...

Katia, nici eu nu înțeleg🤷. Acest gen de cărți mie îmi plac, îmi dau o stare de bucurie.

Andreea Napirlica spunea...

Mulțumim pentru recomandare.

din casuta noastra spunea...

Cu mare drag!😘