luni, 29 mai 2023

BOOKFEST

 BOOKFEST 2023

Ieri a fost o zi incarcata, insa plina de bucurii. Dupa Sfanta Liturghie am pornit spre Bucuresti pentru ca am vrut sa mergem la Bookfest si la Chocolate Saga Festival, urmand sa ne intoarcem acasa in timp util pentru ca a fost tarnosita Biserica Maica Precista din Ploiesti si am vrut sa trecem prin Sfantul Altar.

 Azi despre Bookfest. Din punctul meu de vedere locatia aleasa de organizatori nu a fost cea mai buna. Rezonanta puternica a salii a creat un zgomot foarte mare, ceea ce a fost putin deranjant. Dar, sa revenim la ceea ce este important: CARTILE.

Nu am avut timp sa vizitam standurile tuturor editurilor, insa chiar si doar aruncand privirea, ne-am dat seama ca oferta de carte a fost diversificata. Carti de toate genurile, pentru toate gusturile si buzunarele. Nici reducerile nu au fost de ratat. Am inceput vizita cu Editura Trei, de unde am achizitionat cateva carti pe care abia astept sa le citesc.


 Am continuat cu Polirom, Editura Niculescu, apoi cu editura Bookzone. De aici am achizitionat cartile "Sfantul Nectarie-Tainele vindecarii sufletului" si "Femeia intre cer si pamant" scrisa de parintele Vasile Ioana si dna Liana Stanciu. La un moment dat ne-am asezat la rand pentru autograf pe aceasta ultima carte, insa am constatat ca dureaza prea mult si am renuntat.


 Oferta Editurii Ars Libri, carte pentru copii, a fost foarte bogata. Bineinteles ca trebuia sa iau ceva, nu numai pentru Matei, ci si pentru copiii de la Centru.


 Cand ne indreptam spre iesire, la Editura Cartea ta, mi-au atras atentia cateva carti foarte frumos colorate. Bineinteles, ca am luat 3 carti, insa rasfoindu-le acasa, am ajuns la concluzia ca regret ca nu am luat mai multe. Este vorba de carti de povesti: Cei trei purcelusi (cu care l-am bucurat pe Matei), Scufita Rosie, Ratusca cea Urata, etc. Cartile au desenele foarte frumos realizate, hartia lor este de calitate, este o placere sa le citesti impreuna cu copiii sau nepotii.






 De la Editura Meteora am luat o carte a parintelui Teofil Paraian – Sa luam aminte și cele doua volume despre doamna Harris scrise de Paul Gallico.

 Nu puteam rata editura Sophia de unde am achizitionat carti despre Regina Maria si Principesa Ileana (monahia Alexandra). Cartile despre regina si principesa sunt carti pe care le citesc si recitesc, de fiecare data gasind ceva interesant.

 Si nu puteam sa ratez recomandarile voastre.

 La Editura Litera mi-a placut coltisorul denumit “Cafeneaua Scriitorilor”.

 Acum, nu-mi ramane decat sa citesc cartile, alaturi de o delicioasa cafeluta achizitionata de la Delicatese Florescu.



 Cam atat de la Bookfest. Am intarziat mai mult decât ne-am propus, asa ca am renuntat sa mai mergem la Chocolate Saga Festival si am pornit spre casa.

6 comentarii:

Andreea Napirlica spunea...

Toate cărțile sunt nemaipomenite!
Sa aveți lectură plăcută!
Ce frumos ilustrate sunt cărțile pt copilasi!

Suzana spunea...

Sa va bucurati de toate cartile si sa ne mai povestesti si noua
cate ceva din ceea ce ai gasit interesant.
Numai lucruri bune in noua saptamana!❤️

Oana spunea...

Ohoo ce multe cărți interesante si captivante ați luat!! Să le lecturati cu placere!! Interesant târgul, sper sa ajung si eu intr o zi! Seara frumoasa!

din casuta noastra spunea...

Andreea, cărțile pentru copii sunt foarte atrăgătoare. Lui Matei ii place foarte mult povestea cu cei trei purceluși. Cum a văzut cartea, imediat a luat-o și voia să ne așezăm pe trotuar sa citim.🤣🤣. Am intrat pe site-ul "Cartea ta" si am văzut că au multe cărți pentru copii la preturi foarte bune.

din casuta noastra spunea...

Suzana, cu mare drag voi povesti. Abia aștept să încep să le citesc. Și ție îți doresc la fel în aceasta săptămână.🤗🤗

din casuta noastra spunea...

Mulțumesc frumos Oana. Doamne ajuta sa reușești să ajungi pentru că este special. Mie îmi plac foarte mult lansările de carte, însă de această dată le-am ratat, pentru că am fost puțin contracronometru. Și ție îți doresc o seara frumoasa și o săptămână liniștită și cu spor.🤗🤗