luni, 10 iunie 2024

Bunatati

 

Mini eclere cu mousse de ciocolată şi frişcă

Una dintre prăjiturile mele preferate este eclerul, iar mini eclerele cu crema de ciocolata și frișcă le ador. Zilele trecute, la serviciu, am amintit de ele și de cât de pofta îmi este. Azi, când am ajuns acasă, deși foarte cald afara, am pregătit aceste mici minunății. Se fac repede, sunt spornice și.......mai ales Delicioase.

Ingrediente:

Aluat: 100 ml apa; 100 gr faina; 50 ml ulei; 3 oua; sare;

Crema de frișcă: 100 ml smântână pentru frisca; intaritor frisca (opțional);

Mousse de ciocolata: 150 gr ciocolata amaruie (eu am folosit ciocolata de post cu merișoare de la Heidi); 250 gr frisca.

Mod de preparare:

Aluatul: Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până când se desprinde de pereţii vasului. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Dupa ce s-a răcit complet, se transferă în vasul robotului şi se adaugă ouăle, pe rând. Nu se adaugă alt ou decat după ce s-a încorporat bine cel adăugat. Cu ajutorul unui poş se pun cuiburi din această compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se asează la distanţă de 2-3 cm unele de altele. Se coc la 200 grade Celsius, timp de 25 de minute.

Cat timp se coc cojile de ecler, se prepara crema de ciocolata.

Mousse de ciocolată: Ciocolata ruptă bucăţi se topeşte, la bain-marie, în jumătate din cantitatea de frişcă. Restul de frişcă se bate cu mixerul. După ce ciocolata s-a răcit, se amestecă cu frişca şi se dă la rece.

După ce cojile se răcesc, se taie pe jumătate. Cu ajutorul unui poş, se pune crema de ciocolata în partea de la bază, iar peste cremă se pune frişcă bătută. Peste frişcă se pune căpăcelul.

De obicei, înainte de a pune căpăcelul peste frișcă, îl glazurez cu ciocolata. De data asta m-am grăbit, așa că le-am lăsat simple.

Sper să încercați și voi rețeta. Aștept să îmi spuneți părerea voastră.




2 comentarii:

copilarim spunea...

Chiar ma gandeam ca... poate reusesc anul acesta sa fac niste ecleruri. Ar fi tare fain. Imi voi salva si eu reteta - mai ales pentru alua :D
Pupici!

din casuta noastra spunea...

Te îmbrățișez Rux și îți doresc sa reușești sa faci aceste prăjituri.🤗🤗