joi, 11 august 2022

RUGACIUNE

 

Rugaciune pentru Andrei

 

Alta postare aveam pentru azi in minte, insa aseara, destul de tarziu, am primit pe whatsapp un mesaj de suflet.

 

De câte ori viața v-a dat încercări, de câte ori v-ați plâns că vă e greu, că v-ați pierdut speranța? Nici nu știți câte poate îndura un om, cât poate suferi un suflet.

BĂRBULESCU ANDREI EDUARD-24 ani, absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice București este un tânăr a cărui viață a fost schimbată brusc, nedrept și într-un mod cumplit...un accident de tren i-a curmat planurile de viitor și i-a mutilat trupul.

Andrei Eduard Bărbulescu are nevoie acum, mai mult ca oricând, de ajutorul  și de încurajările voastre.

Practic, el nu mai are brațul și articulația umărului drept, piciorul drept...Da, o aripă frântă la doar 24 ani, când viitorul i se așternea în față. După ce se va împăca cu gândul că viața lui s-a schimbat radical, va urma o lungă și anevoioasă luptă de adaptare. Va avea nevoie de îngrijiri speciale, de proteze bionice, vor urma sute, poate mii, de ore de exercițiu.

Îl puteți sprijini cu orice sumă, în lei, donată în contul RO12RZBR0000060007257329 Banca Raiffeisen-filiala Ploiesti (str. Dobrogeanu Gherea), pe numele mamei lui-Bărbulescu Andronela.

“Binele făcut la nevoie ţi-l răsplăteşte înzecit Dumnezeu, când nici nu gândeşti.” (Mircea Eliade)

 Nu mesajul m-a uimit, pentru ca il cunosc atat pe baiat, cat si pe mamica lui (ea fiind colega noastra de serviciu), ci faptul ca el a venit de la un preot pe care il cunosc foarte putin (fiecare dintre noi avem in telefon salvate numere ale unor persoane pe care le-am intalnit la un moment si cu care ne dorim sa luam legatura).

Andrei, un copil inteligent, un suflet delicat, un copil crescut doar de mamica lui, o femeie pentru care intreaga ei viata se raporta la el. Oooo, Doamne!

Ce pot sa spun este ca suferinta lui este mare: trupul doare, sufletul plange. Un tanar, un copil a carui viata, in cateva secunde, a luat o intorsatura cumplita. Ii trebuie multa putere sa poata merge mai departe. Mamica lui, coplesita si ea, reuseste totusi sa il incurajeze, sa ii spuna ca ceea ce este cel mai important, este faptul ca traieste si ca Dumnezeu ii va ajuta sa treaca, impreuna, peste aceasta cumpana din viata lui.

Si atunci gandul m-a dus la Andreea, tanara de la Iasi care a avut un grav accident cu ATV, un accident din care nimeni nu credea ca mai scapa. Insa, rugaciunile noastre, ale tuturor celor care am citit despre ea, alaturi de rugaciunile celor apropiati, au facut ca Dumnezeu sa faca o minune cu aceasta fata.

Acum, atat Andrei cat si mamica lui Andronela au mare nevoie, pe langa cele materiale (care sunt foarte multe), de multa rugaciune. De rugaciune pentru alinarea durerilor, de rugaciune pentru linistirea sufletelor lor tare greu incercate, de rugaciune pentru puterea de a merge mai departe.

Va rog, pe toti cei care veniti aici, “in casuta noastra”, sa spuneti si pentru aceste suflete: un Doamne ajuta, sa aprindeti o lumanare. Un paraclis, un acatist spus, un gand, un suspin, orice ajuta, iar Dumnezeu si Maica Domnului vor primi rugaciunea si dragostea voastra si vor face o minune si cu Andrei.

Doamne ajuta-ne!