vineri, 26 august 2022

IN CONCEDIU-LA MARE

 

JURNAL DE CONCEDIU – DRUMUL SPRE CASA

 Ieri, dis de dimineata, cand pe plaja lumea era pentru aeorsoli, noi ne-am balacit. Urma drumul spre casa si am zis sa ne luam la revedere de la mare, cu o ultima baie. Marea, la randul ei, ne-a “onorat” cu ceva valuri, spre bucuria sotului meu. Desi nor si vant, apa era calda.




Dupa ultima baie a anului, am servit micul dejun, am predat camera si… la drum. Nu pe autostrada, direct spre casa, ci prin Dobrogea continentala, facand mici popasuri la cateva manastiri. Am pornit spre manastirea Sfantul Andrei, insa pe drum am oprit la manastirea Dumbraveni.





Urmatoarea manastire la care am oprit a fost manastirea Sfantul Apostol Filip. Aici am primit si binecuvantarea parintelui.








 Am ajuns la manastirea Sfantul Apostol Andrei.

 




De aici am pornit spre manastirea Dervent. Inainte de a ajunge la manastire, am facut un popas la manastirea Lipnita, unde se faceau ultimele pregatiri pentru hramul de luni “Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul”. Aici se afla si icoana Maicii Domnului cu mana la fata. Asa cum ne-a povestit o maicuta in varsta, aceasta icoana este unica in tara.

 






De aici am pornit spre Dervent.

 








Am vizitat, ne-am inchinat si am pornit spre casa. Ei bine, pana la Calarasi mai erau vreo 25 km, insa Waze, ne tot trimitea inapoi. La un moment dat, sotul a oprit si a intrebat localnicii pe unde sa o luam spre Calarasi. Raspunsul a fost prompt: drept inainte, insa aveti bafta, ca abia azi a dat drumul la BAC. Cum?? Trebuie sa trecem cu BAC-ul? Am avut mari emotii, avand in vedere problema mea la urechea interna. Insa, cu ajutorul Lui Dumnezeu si al Maicii Sale, totul a fost foarte bine. Nu a fost tangaj, deci nu am avut vertij, iar calatoria a durat doar 8 minute.

 




De la coborarea de pe BAC pana la autostrada am trecut printr-o zona noua pentru noi. Daca in Dobrogea ai senzatia ca esti in desert, intr-o zona arida, iar manastirile apar ca niste oaze, deja in partea aceasta am intalnit din ce in ce mai multa verdeata.





Am ajuns acasa in jur de ora 21, obositi dupa un drum lung, dar foarte frumos.

Niciun comentariu: