sâmbătă, 20 august 2022

IN CONCEDIU-LA MARE

 

JURNAL DE CONCEDIU-PRIMA ZI

In sfarsit a sosit si perioada concediului. Prima deplasare……la mare, bineinteles la Hotel Dana Venus.

De fiecare data cand mergem spre mare si ne apropiem de podul de la Cernavoda, imi aduc aminte de copilarie si de cum tata, conducand Skodita, ne povestea despre Anghel Saligny si despre podul construit de el.




Am ajuns in Venus, in jur de ora 12, asa ca a durat ceva pana cand ne-am cazat. Ca sa fie asteptarea mai usoara, am pornit la pas prin statiune, pentru a vedea ce schimbari au avut loc in ultimul an. Asa am ajuns in centru si am vazut ca s-a deschis un magazin turcesc. Ne-au atras narghilele, veiozele, lustrele si celelalte produse tipic turcesti.



Daaar…. ceea ce m-a atras cel mai mult a fost inghetata. Fiind destul de cald, am zis sa ne racorim. Nu prea ma impac eu cu inghetata la cornet combinata din acele tavi mari de inox, dar chiar voiam ceva rece. Inaintea noastra a fost un alt client si, cand l-a servit am vazut ca recipientele in care era depozitata inghetata nu erau cele clasice.



Pe urma am vazut cat de untoasa este si, curiozitatea si-a spus cuvantul. Imediat am intrebat daca inghetata este produsa de ei. Raspunsul a fost evident: DA. Am ales ca si combinatie menta cu ciocolata. Ce sa va spun: curcubeu pe cerul gurii.



In timp ce savuram delicioasa inghetata, am fost sunati de la receptia hotelului ca este gata camera si putem sa ne cazam.

Dupa ce ne-am cazat, ne-m odihnit putin si am mers la plaja, de fapt, mai mult la balaceala.

Seara, cand ne-am intors, am mai facut o vizita la magazinul cu inghetata. Sotul meu a mers pe recomandarea baiatului care ne-a servit: mure cu kiwi,

iar eu am dorit lamaie cu ciocolata. Delicioase.


Sunt o peroana pofticioasa, iar pestele reprezinta una dintre micile mele placeri. In drum spre hotel am vazut o terasa unde se servea peste. Imediat i-am spus sotului ca renunt la masa de seara si vreau 200 gr de hamsie prajita. El si-a luat o portie mica de coaste la gratar. La acestea am adaugat o jumatate de lamaie si sos tzatziki. Cost 62 lei. Am ajuns la camera si, cand am pregatit masa, am vazut preturile produselor. Am zis ca nu este adevarat. Depasesc cu mult limita bunului simt. Stiu ca toate se scumpesc de la o zi la alta, insa 170 lei/kg hamsie curatata si prajita e ceva de nedescris. Data viitoare cand mai vreau peste, ma duc frumos la Halele Ploiesti si cumpar hamsie cu 25 lei/kg (sau 30-35 lei/kg daca s-a scumpit), o curat eu si o prajesc.😊

Si asta nu e tot. Am uitat sa cumparam de la Ploiesti lotiune de plaja de la Elmiplant cu factor de protectie 50, asa ca am cautat in Venus. Am gasit la o singura farmacie, insa pretul ne-a facut sa facem stanga imprejur: 90 lei sticluta de 200 ml.😒

Schimbari au avut loc si la hotel Dana, insa despre acestea, la ultima postare.

Marea este calda si calma, de nu iti vine sa iesi din apa. Una peste alta, a fost o zi plina cu de toate.

Cam atat pentru azi.

5 comentarii:

Andreea Napirlica spunea...

Înghețată, yamiii😊

Andreea Napirlica spunea...

Iar hamsiile atât de scumpe....atunci fructele de mare sau alt fel de peste cat costa?!

din casuta noastra spunea...

Andreea, inghetata a fost chiar delicioasa. Toate aromele incercate.
M-am uitat pe bon cand am ajuns la camera, insa sunt convinsa ca atat fructele de mare, cat si alt peste costau foarte scump. In drumul spre plaja nu am mai trecut pe langa acel loc.

Andreea Napirlica spunea...

Exagerate ....

din casuta noastra spunea...

Asa este.