joi, 18 august 2022

JURNAL

 

JURNAL…..OCAZIONAL (9)

 

In ultima perioada, sunt tare bucuroasa, pentru ca au fost cateva zile ploioase, ceea ce a facut ca temperaturile sa fie ceva mai acceptabile. Asa ca am avut putin spor la treaba. Pe langa faptul ca am reusit sa coc vinetele si sa le pun la borcane, am cumparat si cateva kilograme de smochine. Nu sunt fan smochine crude, le ador pe cele deshidratate. Dar, am zis sa incerca sa fac ceva. Am facut compot si gem, iar o parte le-am deshidratat partial in cuptor si le-am congelat. Nu le-am deshidratat integral pentru ca trebuia sa tin cuptorul deschis multe ore.

O colega m-a rugat sa ii fac un tort egiptean. I-am spus ca nu am facut niciodata, dar ca voi incerca. Am studiat problema, am citit mai multe retete pe diverse bloguri si, la final am facut asa cum am considerat eu ca ar fi bun. A iesit delicios, colega si sotul ei au fost foarte incantati. Multa bucurie.

 


O alta bucurie a fost de Adormirea Maicii Domnului cand, impreuna cu copiii am serbat ziua de nastere si onomastica a sotului. Sa ne traiesti dragul meu, sa fii sanatos si Dumnezeu sa iti daruiasca numai bucurii.

 


Am reusit sa citesc si ceva mai mult. Citesc cu placere “Romania in lumini si umbre” de Ethel Greening Pantazzi.

Fac bagaje pentru vacanta. Sambata pornim spre Venus. Abia astept balaceala si relaxarea sub umbrela. Am “scos de la naftalina” paturica lui Matei si sper sa reusesc sa o termin in aceasta vacanta.

Visez sarealizez cat mai multe lucruri frumoase folosind diverse tehnici (crosetat, tricotat, noduri, mici suveniruri din ciment, etc).

Mă gândesc ca trebuie sa reiau si activitatile de la centrul parohial. Biserica fiind in renovare, spatiul unde ne desfasuram activitatea a fost ocupat, astfel ca am renuntat sa ne intalnim. Numai ca, deja copiii sunt dornici sa reluam activitatea si, prin urmare, trebuie sa stabilesc ce vom face impreuna.

 Cam asa am petrecut noi ultimele zile. Voi cum le-ati petrecut?

3 comentarii:

Andreea spunea...

Mă bucur că sunteți într-o dispoziție buna și ați avut spor in bucătărie! Concediu plăcut!

Andreea spunea...

Ce copii frumoși aveți!

din casuta noastra spunea...

Multumesc frumos Andreea.